ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Германия се сгромоляса на световното първенство в Катар, отпадайки още в груповата фаза. Снощи немците победиха Коста Рика с 4:2, но са аут от Мондиала заради по-лоша голова разлика. Първи в група "Е" завърши Япония, който по същото ликува над Испания с 2:1.

За Бундестима това е отпадане още в групите на втори пореден Мондиал. Очаквано след провала селекционерът Ханзи Флик е подложен на жестока критика. Очакванията са да настъпи промяна на треньорския пост. 

Още след загубата Флик беше погнат от бившия немски национал Бастиан Швайнщайгер. Двамата застанаха пред камерата на АRD, където разпалено коментираха случилото се. Швайнщайгер нападна Флик, обвинявайки го за провала.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

"Имаше ситуации, в които играчите нямаха и 5% концентрация. Да гориш в играта не означава постоянно да атакуваш, но и да си там с главата си. Твърде често оставяхме съперника да се освободи, в защита не бяхме никак добре. Очаквах много повече", каза Швайнщайгер.

"Ако не се защитаваш добре, няма как да продължиш напред", добави бившият немски национал. 

"Да, това е положението. Вкарахме голове, допускахме грешки. Не виждам отборът да не е запален. Искахме победата. Със сигурност има разочарование", каза Ханзи Флик.

Попитан дали ще подаде оставка, селекционерът на Бундестима отговори: "Ще го решим бързо, трудно е да се отговори веднага след мача и след като сме елиминирани".

"Трябва да сме по-добри в тренировките и в развитието на състезателите. От години говорим за централните нападатели, от които се нуждаем, за силните халф-бекове. Защитата e отличавала немския футбол през години. Нуждаем се от връщане на основите", добави Флик.

Попитан за загубата на испанците от Япония с 1:2, той отговори: "Разочарованието е огромно, но никога не гледам другите отбори. Това е наша собствена грешка, трябва да гледаме себе си. Трябваше бързо да обърнем мача в наша посока, имахме достатъчно положения и срещу Япония, и с Испания".

ARD пише след провала: "Перфектен срам на световното първенство - Германия се прибира у дома" и "Германия пак ближе рани".

Пред ARD Флик каза, че иска да води страната и на европейско първенство през 2024 година, на което Германия е домакин. А и тогава изтича договорът му като национален треньор. Но след това 57-годишният специалист добави: "Да, разочарованието ми е огромно и сега първо трябва да го преодолеем".

"Футболна Германия на земята. Най-накрая", пише в "Билд".

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК