ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Световното първенство в Катар завърши, но феновете все още коментират мачовете от шампионата. Не спират анализите за титлата на Аржентина, звездните изяви на Лионел Меси, Килиан Мбапе и други, както и противоречивото поведение на Кристиано Роналдо и неговото интервю броени дни преди Мондиал 2022. Наред с всичко това има и една друга тема, която също се обсъжда от футболните привърженици, а тя е за играчите, които неочаквано са направили впечатление с изявите си и се очаква в скоро време да сменят отбора си с някой значително по-престижен клуб.

Йошко ГВАРДИОЛ (Хърватия)
20-годишният защитник, играещ на Световното с предпазна маска на лицето, е вероятно футболистът, изненадал повечето от феновете. Той не само вкара впечатляващ гол в мача за третото място, когато се разписа с глава плонжирайки, но и демонстрира изключителен талант. Гвардиол беше истинско откритие за тези, които не отделят особено внимание на представянето на РазенБалшпорт (Лайпциг) в Бундеслигата и евротурнирите. За хърватина вече се говори като за един от защитниците, които ще бъдат сред най-добрите във футбола през следващите години.

Азедин УНАХИ (Мароко)
В листата може да попадне почти всеки футболист от националния отбор на Мароко, който сензационно стигна до полуфиналите на Мондиал 2022. 22-годишният футболист на френския Анже е този, който наистина привлече внимание. Унахи демонстрира, че е класен полузащитник, който в изобилие притежава всички необходими качества, за да играе на високо ниво дори в Шампионската лига.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Мохамед КУДУС (Гана)
„Черните звезди“ не се задържаха дълго на световното първенство, но дори и това време беше достатъчно на Кудус да остави страхотни впечатления. 22-годишният халф на Аякс беше свързван с интерес от страна на Евертън, но в скоро време вероятно ще се окаже така, че „карамелите“ ще бъдат доста далеч от възможностите на конкурентите за подписа на ганайския национал.

Енцо ФЕРНАНДЕС (Аржентина)
21-годишният халф до такава степен впечатли на Мондиал 2022, че беше избран за най-добър млад футболист на световното първенство. Фернандес минаваше под радара на специалистите до момента, тъй като едва през лятото заигра в Европа. Тогава Бенфика се договори за неговия трансфер с Ривър Плейт срещу 10 милиона евро за 75% от правата му и допълнителни 8 милиона като бонуси при покриване на определени клаузи. Вече се говори, че Ливърпул има предварително споразумение за привличането на аржентинския халф.

Софиан АМРАБАТ (Мароко)
Фамилията е позната добре на футболните фенове, тъй като по-големият брат на Софиан – Нордин Амрабат, направи име в Европа, играейки за ПСВ Айндховен, Галатасарай, Уотфорд и др. Борбен и хладнокръвен в действията си пред защитната четворка на „атласките лъвове“, Софиан Амрабат беше един от най-постоянните играчи на Мондиал 2022. За това не е изненада, че 26-годишният футболист на Фиорентина вече е свързан с Ливърпул и Тотнъм.

Сауд АБДУЛХАМИД (Саудитска Арабия)
Саудитска Арабия отпадна след груповата фаза, но остана в спомените на феновете с победата над бъдещия световен шампион Аржентина. Въпреки краткия си престой на Мондиал 2022 „зелените соколи“ оставиха добри впечатления, а най-вече това направи 23-годишният защитник Сауд Абдулхамид. Бранителят на Ал Хилал се показа като смел, бърз и проницателен футболист, който би се превърнал в добър актив за всеки отбор от топ първенствата на Европа.

Аиса ЛАИДУНИ (Тунис)
Още в началото на мача от груповата фаза срещу Дания 26-годишният халф на Ференцварош направи такова влизане, че прати топката и съперника извън очертанията на терена. След това се изправи и ликува с такава страст, все едно току що е спечелил световната титла. С подобна нагласа към играта Лаидуни със сигурност би паснал доста добре към всеки тим от средата на таблицата във Висшата лига.

Доминик ЛИВАКОВИЧ (Хърватия)
Малцина бяха вратарите, които показаха такива умения като 27-годишния хърватин. Ливакович до момента оставаше извън полезрението, тъй като играе за Динамо (Загреб) и хърватският клуб може да бъде забелязан на голямата сцена само при някоя изненадваща и гръмка победа в Шампионската лига. Пъргав, докрай концентриран и умело командващ защитата, хърватинът демонстрира очевидния си талант на Мондиал 2022. Отличи се и като майстор на спасяването на дузпи при елиминирането на Япония и Бразилия на осминафиналите и четвъртфиналите. Неслучайно името на Ливакович се завъртя като вариант за Байерн, след като Мануел Нойер претърпя операция и няма да играе до края на сезона.

Хари СУТАР (Австралия)
24-годишният защитник е добре познат на феновете в Англия, тъй като играе за втородивизионния Сток Сити. С играта си при изненадващото добро представяне на Австралия на Мондиал 2022, Сутар показа, че има достатъчно качества за изява на значително по-високо ниво. Бранителят е роден в Шотландия и на Острова не заема място като чуждестранен футболист, а това е допълнителен факт, който може да спомогне за негов трансфер във Висшата лига.

Джуд БЕЛИНГАМ (Англия)
Факт е, че 19-годишният халф на Борусия (Дортмунд) е доста известен сред феновете на футбола и вероятно мястото му не е в тази класация. Има обаче два факта, които не може да бъдат подминати. На световното първенство в Катар Белингам се представи изключително силно, а от друга страна вече се появиха доста сериозни кандидати за негов трансфер. Докато преди се говореше за предстоящо завръщане на халфа в Англия. Сега вече на сцената явно излязоха Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Реал (Мадрид), който готви оферта, надхвърляща 100 милиона евро.
3addedminutes.com
Превод от английски на Веселин Русинов, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК