ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Капитанът на Нидерландия Върджил ван Дайк няма да носи лента в цветовете на дъгата, обявиха от местната федерация.

“Лалетата” и други шест отбора - Англия, Уелс, Дания, Белгия, Германия и Швейцария, подкрепят кампанията “OneLove”, но в Катар не гледат с добро око на това, защото го асоциират с гей обществото.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство 

В тази връзка ФИФА предупреди, че още преди началото на мача ще бъдат показвани жълти картони на въпросните футболисти, които се осмелят да излязат с тези ленти.

“Основната ни цел на Световното първенство е да печелим мачове. Не искаме обаче капитанът ни да стартира двубоя с жълт картон, заради което, с болка на сърце, трябва да кажем “не” на нашия план”, се казва в обръщението на Нидерландската футболна федерация.

“Оранжевите” играят днес от 18:00 часа срещу Сенегал. Три часа по-рано е срещата между Англия и Иран, като от английския тим вече обявиха, че Хари Кейн няма да носи лента в подкрепа на сексуалните малцинства.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Под угроза е и Роберт Левандовски, който пък се закани да изведе Полша с лента в цветовете на украинския флаг. Това също не се одобрява от ФИФА, защото по този начин се било отправяло политическо послание.