ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Завръщането на националния отбор на Германия в Мюнхен след отпадането в груповата фаза на Мондиал 2022 отвори много коментари и разкри за интересен скандал в отбора.

Сериозно противоречие е избухнало в съблекалнята на „маншафта“ заради знака на мълчание, който беше използван при отборната снимка преди мача с Япония (1:2).

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Това беше символичен протест на германците срещу решението на ФИФА да забрани използването на лентата „One Love“, която демонстрираше битката срещу неравенството на сексуалните малцинства. Според „бундестима“, затварянето на устите е трябвало да бъде знак на борбата с цензурата на световната футболна централа

Оказва, че инициативата за този протест е бил на капитана Мануел Нойер и съотборника му в Байерн Леон Горецка. Голяма част от останалите играчи са били против и е имало доста сериозни разногласия в съблекалнята.

Единствената подкрепа, която двамата са получили е била от друг футболист на „баварците“ - Джошуа Кимих, докато от други са се чули гласове на неодобрение. Според тях това нямало да бъде прието добре не само от международната футболна конфедерация, но и от германското общество. В крайна сметка е решено, че все пак това ще бъде единичен случай на протест срещу ФИФА.

Както е известно, в първите дни на световното първенство беше обявено, че в германския национален отбор съществува сериозно разцепление. Играчите са разделени на групички, които почти не комуникират помежду си. В едната са футболистите на Байерн, а в другата са състезателите на Борусия (Дортмунд).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК