ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Откакто триумфът на Аржентина на световното първенство в Катар превърна столицата Буенос Айрес в масово улично парти, майсторите на татуировки упорито рисуват образа на Лионел Меси върху телата на хиляди фенове, отдаващи почит на човека, който застраши пиедестала на другия футболен бог в страната - Диего Марадона, пише агенция „Ройтерс“.

В Аржентина, където футболът е религия, милиони аржентинци излязоха по улиците, за да посрещнат националния отбор, който обикаляше столицата с автобус след завръщането си от Катар. После мнозина се стекоха в салоните за татуировки в града, за да изобразят върху телата си лика на Меси.

"Знаех, че много хора искат татуировки на Меси и останалите от отбора, защото вече бяха направили резервации още преди финала. Никога не съм си представял, че на следващия ден ще има опашка пред студиото", каза татуистът Себастиан Аргуело Пас, облечен с фланелката на националния вратар Емилиано Мартинес.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Той признава, че ден след успеха на Аржентина над Франция с дузпи във финала, телефонът в студиото му е звънял без прекъсване с въпроси за татуировките на Меси и националното знаме.

"Бях решил да не си правя повече татуировки, но когато видях Меси да вдига Купата, бях сигурен, че този човек заслужава татуировка", каза 44-годишният Рамиро Солис пред "Ройтерс".

"Когато Меси каза "Какво гледаш, глупако?", знаех, че ако спечелим, ще си го татуирам", каза Мария Селия Компаньо (68 г.). Сега тя носи прословутата фраза на Меси на предмишницата си.

Репликата, отправена от обикновено сдържания капитан към нидерландския нападател Вегхорст след четвъртфинала, оттогава е увековечена на тениски, интернет мемета и татуировки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК