ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Феновете на английския национален отбор направиха сериозни критики към селекционера на тима Гарет Сайтгейт заради избора му на играчи при нулевото равенство срещу САЩ в петък. Според привържениците, решението на 52-годишния специалист да не пусне в игра Фил Фодън е непростимо.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback 

Саутгейт използва същия стартов състав, който започна и при победата с 6:2 над Иран в понеделник, но този път играта на „трите лъва“ беше изключително слаба. Феновете изразяват изненадата си, че селекционерът залага в средата на терена на Мейсън Маунт, Джуд Белингам и Деклан Райс, а не използва Фодън, който има осем гола за Манчестър Сити от началото на сезона. След края на мача със САЩ в социалните мрежи се изляха гневни тиради заради предпочитането на Маунт пред Фил Фодън.

Играчът на „гражданите“ не се появи дори и като резерва, тъй като Джордан Хендерсън, Джак Грийлиш и Маркъс Рашфорд влязоха на мястото на Белингам, Букайо Сака и Рахийм Стърлинг.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

„Предпочетох да започна със стартовия състав. При смените реших, че Фил нямаше да ни помогне в средата на терена, тъй като не играе на тази позиция в клубния си отбор. Предпочетох по фланговете да пусна Джак и Маркъс, а не Фодън. Грийлиш трябваше да ни донесе по-голям контрол, а скоростта на Рашфорд да създаде опасности пред вратата“, оправда се Гарет Саутгейт.

Английските фенове обаче бързо припомниха на селекционера, че Фил Фодън започва кариерата си именно като полузащитник и има 130 мача на тази позиция. Едва през последната година неговата позиция на терена беше променена.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК