ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан направи кратък коментар по една от най-обсъжданите теми, след като световните шампиони се класираха за финала на Мондиал 2022.

В ефира на телевизия TF1 54-годишният специалист беше притиснат от журналист да отговори дали има шанс Карим Бензема да играе срещу Аржентина в решителния мач за световната титла в неделя.

„Предпочитам да не отговарям. Следващият въпрос! Извинете“, беше краткият коментар на Дешан.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Както е известно, Бензема отпадна от състава на Франция дни преди началото на Мондиал 2022 заради контузия на лявото бедро. Носителят на „Златката топка“ обаче може без проблеми да стане част от състава на „петлите“ за финала, а причината за това е вратичка в правилника.

34-годишният нападател на Реал (Мадрид) така и не беше заменен в състава на Франция от Дидие Дешан и шампионите от Мондиал 2018 са с 25 футболисти на първенството в Катар от самото му начало. Това означава, че Бензема все още е част от състава на „петлите“ и може да се присъедини към отбора във всеки един момент.

Очакванията бяха Карим да не се възстанови до края на Мондиал 2022, но според в. „Марка“ от събота той тренира без никакви проблеми и е готов да играе на Световното. Именно това породи горещата тема относно присъединяването му към състава на Франция.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ако Карим Бензема все се присъедини към „петлите“ в Катар, Дидие Дешан трябва да реши да ли да го пусне титуляр. Това ще бъде несправедливо към Оливие Жиру, който вече вкара четири гола на световното първенство, включително и победното попадение на четвъртфинала срещу Англия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК