ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Крилото на националния отбор на Канада по футбол Алфонсо Дейвис е напълно здрав и е готов да стартира в първата среща на северноамериканците на Мондиал 2022 срещу Белгия. Футболистът на Байерн се възстанови от разтегнато сухожилие на дясното бедро.

„Сега Канада е в позиция, в която можем да разчитаме на най-доброто. Това са вълнуващи времена за нас. Сега тъмните облаци се разсеяхаа“, каза треньорът Джон Хердман пред ДПА в навечерието на първия мач на Канада на Световното първенство от 1986 година насам.

22-годишният Дейвис получи травма, докато играеше за Байерн при победата с 3:2 над Херта Берлин в Бундеслигата на 5 ноември. Той има 12 гола в 34 международни изяви, включително пет попадения в квалификациите за Световната купа.

„Алфонсо имаше огромно желание да играе. Мисля, че нашият медицински екип също искаше той да бъде готов и свърши необходимото. Той направи тренировка с пълно натоварване и си върна тази голяма усмивка на лицето, което е страхотно“, добави Хердман.

Селекционерът на Канада каза, че вратарят Милан Борян също е възстановен, след като е получил мускулен проблем в областта на корема при победата с 2:1 над Япония в контрола през миналата седмица.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!