ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Световното първенство в Катар продължава с нови четири мача. Днес ще се проведат срещите от група „Е“ и група „F“. Двубоите предизвикват интерес, тъй като своето участие стартират считаните като фаворити в битката за световната титла Германия и Испания, както и притежаващите силни състави Белгия и Хърватия, които на предишния планетарен шампионат заеха съответно трето и второ място.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

След като зрителите на Мондиал 2022 вече видяха един сериозен шок при загубата на Аржентина от Саудитска Арабия, сега всички се чудят дали и днес няма да бъде поднесен голям футболен сюрприз. Очакванията са, че изненада може да се случи на мача между световния вицешампион Хърватия и Мароко. Третият от Мондиал 2018 Белгия играе с Канада, която разполага с доста стойностен тим. Не бива да се забравя, че Германия сериозно се издъни на предишното световно първенство, а защитата на настоящия състав в никакъв случай не би могла да се нарече стабилна.

ГРУПА „Е“


GermanyГЕРМАНИЯ – ЯПОНИЯJapan

Днес от 15:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Раян, „Халифа Интернешънъл Стейдиъм“
Съдия: Иван Сиснерос (Салвадор)

Германия ще се опита да не повтори провала си от Мондиал 2018 и да отпадне още в груповата фаза. Ще бъде търсено потвърждение на представянето на „маншафта“ в другите четири участия на тима на световно първенство през XXI, в които беше достиган поне полуфинал.

Япония не се представя особено успешно на световно първенство при последните си участия. Тимът спечели само една победа в предишните си осем мача на мондиали. Единственият успех беше в първия мач на „сините самураи“ на Мондиал 2018 срещу Колумбия, но беше достатъчен да изведе азиатския тим до осминафиналите. Японците са на седмо поредно световно първенство, но до момента никога не са успели да достигнат до елиминациите в два поредни мондиала.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Германия: Нойер, Керер, Зюле, Рюдигер, Раум, Кимих, Гюндоган, Мусиала, Гнабри, Хаверц, Мюлер

Япония: Гонда, Сакай, Томиясу, Йошида, Нагатомо, Морита, Шибасаки, Ито, Камада, Кубо, Минамино

 

SpainИСПАНИЯ – КОСТА РИКАCosta Rica

Днес от 18:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Доха, „Ал Тумама Стейдиъм“
Съдия: Мохамед Абдула Хасан Мохд (ОАЕ)

Със седем поражения Испания държи рекорда на световните първенства за най-много загубени първи мачове на отбор на мондиал. Селекционерът Луис Енрике се надява, че тази тенденция няма да бъде спазена и срещу Коста Рика. „Червените фурии“ разполагат с вдъхновяващ млад отбор, включващ футболисти като Гави, Педри и Анду Фати, на който се възлагат надежди да повторят големите успехи от преди десетина години.

Коста Рика може да има само пет победи при участията си на световни първенства, но пък три от тях бяха в първите мачове на тима на мондиалите. В дните преди мача селекционерът на тима Луис Фернандо Суарес изговори много суперлативи за съперника, но беше категоричен, че отборът му има сили да се противопостави на испанците.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Испания: Симон, Карвахал, Торес, Лапорте, Алба, Бускетс, Гави, Педро, Ф. Торес, Уилямс, Мората

Коста Рика: Навас, Мартинес, Калво, Дуарте, Овиедо, Техеда, Ж. Торес, Руис, Борхес, Кембъл, Контрерас

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ГРУПА „F“

MoroccoМАРОКО – ХЪРВАТИЯCroatia

Днес от 12:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Ал Хор, „Ал Байт Стейдиъм“
Съдия: Фернандо Рапалини (Аржентина)

Историята сочи, че за предвиждане на представянето на Хърватия на световно първенство е много важен резултатът от първия мач на тима. В три от петте си участия на мондиал „ватрените“ губят първия си двубой и след това не излизат от групата. В противен случай стигат най-малко до полуфинал.

Мароко в никакъв случай не е отбор за подценяване, след като се представи впечатляващо във втората фаза на африканските квалификации за световното първенство. „Атласките лъвове“ спечелиха и шестте си мача в тази фаза, като вкараха 20 гола и допуснаха само един.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Мароко: Буну, Хакими, Саис, Агерд, Мазрауи, Амрабат, Оунахи, Амалах, Буфал, Зиеш, Ел Несири

Хърватия: Ливакович, Юранович, Шутало, Гвардиол, Соса, Брозович, Модрич, Ковачич, Влашич, Перишич, Ливая

 

BelgiumБЕЛГИЯ – КАНАДАCanada

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Раян, „Ахмад бин Али Стейдиъм“
Съдия: Джани Сиказве (Замбия)

Големият липсващ в белгийския състав ще е Ромелу Лукаку, който заради контузия ще пропусне първите два мача на тима на Мондиал 2022. Не е прецедент при „червените дяволи“ на световно първенство да се взима играч, който не може да играе в първите мачове. Преди четири години в Русия капитанът Венсан Компани пропусна цялата групова фаза, но се завърна за елиминациите и отборът достигна до третото място.

Белгийците в никакъв случай не бива да подценяват Канада като съперник. „Кленовите листа“ се класираха директно за Мондиал 2022, след като завършиха пред САЩ и Мексико. Лидерите на отбора са обединени около твърдението, че канадците имат силите да постигнат изненадващи резултати в Катар. Големият проблем за селекционера Джон Хердман е контузията на Алфонсо Дейвис, която поставя под известни съмнения участието му в мача.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Белгия: Куртоа, Дендонкер, Алдервейрелд, Вертонген, Мюние, Тилеманс, Витсел, Караско, Азар, Де Бройне, Батшуай

Канада: Борян, Джонстън, Витория, Милър, Ларея, Хъчинсън, Еустакио, Дейвис, Бюканън, Ларин, Дейвид

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК