ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК

Световното първенство в Катар продължава с поредните два осминафинала. Срещите са с участието на двете азиатски изненади на Мондиал 2022 – Япония и Южна Корея. Японците се изправят срещу вицешампиона Хърватия, докато корейците срещат големия фаворит за титлата Бразилия.

Селекционерът на хърватите Златко Далич предупреждаваше в дните преди мача, че играчите му трябва да останат концентрирани, ако искат да елиминират шокиращия победител в група „Е“, в която бяха още Испания, Германия и Коста Рика. „Ватрените“ от своя страна завършиха втори в група, в която победител изненадващо стана Мароко, а Белгия и Канада отпаднаха.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Хърватия има само две загуби в осемте си мача от елиминационна фаза на световно първенство (4 победи и 2 равенства), докато Япония никога не е прогресирала отвъд осминафиналите. Сега обаче „сините самураи“ демонстрираха класа срещу „маншафта“ и „червените фурии“ и доказаха, че не са отбор за подценяване.

Бразилия е големият фаворит на Мондиал 2022 и сега е изправена пред първия сериозен тест за амбициите си за титлата. Мачът ще бъде и емоционален за „селесао“ заради обезпокоителните новини, които пристигат от Южна Америка за състоянието на Пеле. Добрата новина за селекционера Тите е излекуваната контузия на Неймар. Бразилците обаче останаха без Габриел Жезуз и Алекс Телеш до края на Световното.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Тите вече предупреди, че победата с 5:1 над Южна Корея в контролна среща, играна през юни, не може да бъде мерило за качеството на азиатците. Все пак играчите на Паоло Бенто победиха Португалия с 2:1 в последния си мач и изхвърлиха Уругвай от Мондиал 2022. Самите корейци отбелязаха, че имат по-големи амбиции от участието в първия кръг от елиминациите. „Селесао“ за последно отпада на осминафинал на световно първенство през 1990 г. - 0:1 от Аржентина. Южна Корея не е участвала в елиминационен мач от мондиал от 2010 г., а единствената ѝ победа в такава фаза (без да се броят дузпите) е постигната през 2002 г., когато със златен гол на Ан Юн-Хван Италия е елиминирана на осминафиналите.

 

JapanЯПОНИЯ – ХЪРВАТИЯCroatia

Днес от 17:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Ал Уакра, „Ал Джануб Стейдиъм“
Съдия: Исмаил Елфат (САЩ)

BrazilБРАЗИЛИЯ – ЮЖНА КОРЕЯKorea Republic

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Доха, „Стейдиъм 974“
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК