ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Скандалът с медиите в Катар преди началото на световното първенство се разраства. От наложена цензура и забрана за снимки се оплакаха австралийският вестник „Сидни Морнинг Хералд“ и популярните профили в „Туитър“ на спортна тематика „Sportbible“ и „Ladbible“.

Това идва само дни, след като целият свят видя кадрите как катарската полиция пречи на датския журналист Расмус Тантхолт от „TV2” да направи репортаж преди началото на Мондиал 2022 в неделя.

След като записът от поведението на властите стана световна новина, организаторите на световното първенство поднесоха извиненията си заради поведението на полицаите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Предаването на журналистите от канал „TV2“ е неправомерно прекъснато. След проверка на акредитациите на екипа за турнира и разрешението за заснемане, охраната на място се извини на телевизионния оператор, преди екипът да поднови дейността си", заявиха катарците в официално съобщение.

Както е известно, репортерът Расмус Тантолд говореше на живо с водещ на новини в Дания, когато трима мъже се приближиха зад него с електрическа кола и се опитаха да блокират обектива на камерата.

"Вие поканихте целия свят да дойде тук, защо не можем да снимаме? Това е обществено място“, каза на английски Тантолд при пристигането на служителите на реда.

Датската футболна федерация е един от най-големите критици на Катар сред 32-та отбора на Световното първенство заради отношението на емирството към човешките права и към нископлатените работници мигранти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК