ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на Бразилия Тите заяви, че има три варианта за тима и няма проблем той да бъде считан за фаворит за спечелването на световната титла, а справянето с напрежението трябва да бъде нещо естествено за играчите на "Селесао".

"Нормално е да има напрежение. Бразилия има най-сериозните традиции и история във футбола, а с това наследство винаги идва и напрежението. Имаме много играчи, които непрекъснато предизвикват медийното внимание навсякъде по света, така че ние приемаме този натиск съвсем естествено. Мечтата ни е да спечелим световната купа. Напрежението е неизбежно", заяви Тите ден преди първата среща на южноамериканците на Мондиал 2022 в Катар срещу Сърбия.

Бразилия има рекордните пет световни титли, но няма триумф от 20 години. Тите пое тима през 2016 година, а на предишния Мондиал 2018 в Русия отборът отпадна на четвъртфиналите след поражение от Белгия.

"Преди първенството в Русия разполагахме само две години, за да поправим нещата в отбора и аз дойдох, за да спася положението. Сега е различно, защото имахме възможността да изградим този състав по начина, по който аз исках. Именно затова сега се чувствам по съвсем различен начин в сравнение отпреди четири години. Не съм нервен, защото свършихме всичката необходима работа", каза още Тите.      

"Имаме три различни варианта и ще ги използваме според всеки конкретен съперник, който срещаме. Всички играчи са наясно и знаят какво се очаква от тях. Аз като треньор трябва да имам капацитета да извадя най-доброто от всеки футболист. Винисиус е една от възможностите ни в атака. Той се е доказал на най-високо клубно ниво, но и другите ни нападатели също. Работата ми е да намеря най-добрия вариант от изпълнители в състава, които са най-подходящи за моята схема", завърши наставникът на "кариоките".

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!