ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Националният отбор на Аржентина е бил ощетен сериозно през първото полувреме на мача със Саудитска Арабия на Мондиал 2022. Това доказва снимка, която погазва огромен гаф на системата за полуавтоматична засада.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Както е известно, „гаучосите“ отстъпиха с 1:2 във вероятно най-голямата сензация във футбола за 2022 г. През първото полувреме бяха отменени три гола на Аржентина чрез прилагане на съвременните технологии.

Оказва се, че системата е допуснала огромна грешка при незачитането на гол на Лаутаро Мартинес. В социалните мрежи фенове публикуваха снимки от приложената система за полуавтоматична засада, които доказват гафа на съдиите, отговарящи за ВАР. Ако попадението беше зачетено, резултатът ставаше 2:0.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Според публикациите, системата отчита само положението на най-близкия до Лаутаро Мартинес защитник на Саудитска Арабия, а не разположението на цялата защита. Така е пропусната позицията на левия бек Ясер ал Шахрани, който с десния си крак всъщност покрива засадата на аржентинския нападател. Това означава, че голът на Мартинес е съвсем редовен и трябваше да бъде зачетен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК