ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Телевизионни зрители "откриха" две грешки на ВАР в продълженията на големия финал на Мондиал 2022, в който Аржентина победи Франция след дузпи. Така „гаучосите“ детронираха „петлите“ и спечелиха третата си световна титла в историята и първа от 1986 г. насам.

Първата посочена "грешка" е за втория гол на Лионел Меси във финала, с който Аржентина поведе с 3:2 в 109-ата минута. При попадението на петкратния носител на „Златната топка“ двама от резервите на тима са навлезли на терена, смятат зрителите и пускат снимка от ситуацията. Това означава, че в момента на гола на игралното поле е имало 13 футболисти на „гаучосите“. Истината обаче е друга - резервите нахлуват на терена, след като Меси е изпратил топката зад голлинията. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Други пък забелязаха, че дузпата за Франция в 116-ата минута заради игра с ръка на Гонсало Монтиел не е трябвало да бъде отсъдена. Вместо това съдията е трябвало да присъди нарушение в полза на Аржентина, тъй като при центрирането от корнер на Кингсли Коман защитникът Дайо Упамекано играе с ръка в наказателното поле. Едва след това топката отива в Килиан Мбапе, чийто удар е блокиран с ръка от Монтиел. В тази ситуация също е трябвало решението да бъде взето от ВАР. И тук обаче се вижда, че съдията правилно е реагирал. С две думи - някои потърсиха по вола теле.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!