ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Ръководството на ФИФА потвърди трагедия с пореден смъртен случай по време на Световното първенство в Катар. Работник по поддръжката в тренировъчната база на отпадналия в групите на турнира Саудитска Арабия е загинал след инцидент с мотокар. Първоначално информацията бе разпространена от авторитетното издание The Athletic, но днес бе официално потвърдена. Работникът починал на място, след като се подхлъзнал и паднал от рампа, докато извършвал ремонтни дейности в хотела на саудитите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„ФИФА е дълбоко натъжена от тази трагедия и нашите мисли са със семейството на работника. Веднага след като ФИФА бе уведомена за инцидента, ние се свързахме с местните властни, за да получим повече подробности. ФИФА ще може да коментира допълнително случая, след като съответните процеси, свързани със смъртта на работника, бъдат завършени”, съобщиха от Световната футболна централа в свое изявление.

Това е трети смъртен случай по време на Световното първенство. На 26 ноември в хотелската си стая почина британският телевизионен експерт Роджър Пиърс, а след загубата на Уелс с 0:2 от Иран фен на "драконите" бе приет в болница и ден по-късно си отиде от този свят.

Правителството на Катар заяви, че проучва ситуацията на фона на обща критика от страна на хуманитарни групи относно условията за безопасност на работниците мигранти. В изявление катарски служител каза пред The ​​Athletic, че „ако разследването заключи, че протоколите за безопасност не са били спазени, компанията ще бъде обект на правни действия и сериозни финансови санкции“.

„Компенсациите се изплащат чрез Фонда за подпомагане и застраховане на работниците, когато работник е бил ранен или е починал поради инцидент, свързан с работата, или когато работодателят не е в състояние да изплати заплати. Изплатени са повече от 350 милиона долара чрез фонда тази година.Процентът на свързаните с работата злополуки постоянно намалява в Катар, откакто бяха въведени строги стандарти за здраве и безопасност и прилагането им беше засилено чрез редовни проверки на място“, добавя служителят.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК