ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Световното първенство в Катар продължава с последните мачове от групи „С“ и „D“. Днес е важен ден за Лионел Меси и Аржентина, тъй като има възможност „гаучосите“ да отпаднат от Мондиал 2022 още в групите.

В група „С“ Полша и Аржентина се изправят в 21:00 часа в най-интересния мач от програмата за деня. Двата отбора за момента са лидери в класирането на групата, но много зависи от изхода на битката между две от звездите на мондиала – Роберт Левандовски и Лео Меси, тъй като съществува възможност един от тях да отпадне след днешните срещи.

Полша ще си гарантира прогрес на осминафиналите, ако постигне равенство. Аржентина обаче не може да разчита единствено на реми и е по-добре да играе за задължителна победа, за да не оставя нищо на случайността. Двата отбора ще продължат напред, ако направят реми, а Саудитска Арабия и Мексико също не излъчат победител в другия мач.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Саудитите ще си осигурят изненадващо класиране за осминафиналите, ако постигне победа над „ацтеките“. Мексиканците се нуждаят от победа над „зелените соколи“, за да запазят шансове за участие в елиминациите. Те ще продължат напред, ако запишат победа и Полша се наложи на Аржентина. Всеки друг резултат в мача между „дружина полска“ и „гаучосите“ ще означава, че Мексико ще трябва да запише убедителен успех с няколко гола разлика над Саудитска Арабия.

В група „D“ Франция вече си гарантира участие на осминафиналите, но победа над Тунис ще означава сигурно първо място в класирането. „Картагенските орли“ се нуждаят от задължителна победа над световните шампиони, ако искат да запазят шансове за продължаване към елиминациите. Дори и това може да не е достатъчно, ако Австралия победи Дания в другия мач.

Победа над „червения динамит“ ще означава, че „кенгурата“ отиват на осминафиналите. Равенство обаче ще означава, че при победа над французите Тунис ще продължи напред. Дания от своя страна също има нужда от задължителна победа, за да има шанс да продължи напред. Ако „червеният динамит“ и „картагенските орли“ спечелят своите мачове, участникът в следващата фаза ще бъде определен от тези два отбора според посочените по-долу критерии.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

КРИТЕРИИ ЗА КЛАСИРАНЕ ПРИ ОТБОРИ С РАВЕН БРОЙ ТОЧКИ НА МОНДИАЛ 2022
1. Спечелени точки в директните мачове между замесените отбори
2. Голова разлика
3. Вкарани голове
4. Резултат от мача между двата отбора
5. Феър плей – отборът с по-малко акумулирани наказателни точки продължава напред: жълт картон – 1 наказателна точка, червен картон заради два жълти – 3 наказателни точки, директен червен картон – 4 наказателни точки, директен червен на картон, имащ вече жълт картон – 5 наказателни точки.
6. Теглене на жребий

ГРУПА „С“

PolandПОЛША – АРЖЕНТИНАArgentina

Днес от 21:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Доха, „Стейдиъм 974“
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Saudi ArabiaСАУДИТСКА АРАБИЯ – МЕКСИКОMexico

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Лусаил, „Лусаил Айконик Стейдиъм“
Съдия: Майкъл Оливър (Англия)

ГРУПА „D“

TunisiaТУНИС – ФРАНЦИЯFrance

Днес от 17:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Ал Раян, „Едюкейшън Сити Стейдиъм“
Съдия: Матю Конгър (Нова Зеландия)

AustraliaАВСТРАЛИЯ – ДАНИЯDenmark

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Уакра, „Ал Джануб Стейдиъм“
Съдия: Мустафа Горбал (Алжир)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК