ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Световното първенство в Катар продължава с вторите два осминафинала от програмата на Мондиал 2022. Големият мач за деня е срещата между световния шампион Франция и Полша, която разполага в състава си доказания реализатор Роберт Левандовския. В другата среща европейският вицешампион Англия се изправя срещу африканския първенец Сенегал.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Франция спечели всичките си пет участия на осминафиналите и няма загуба в последните си седем мача срещу Полша, но селекционерът Дидие Дешан предупреди световните шампиони, че не бива да подценяват съперника. Самият Дешан даде почивка на Килиан Мбапе, Оливие Жиру, Юго Лорис, Усман Дембеле и Антоан Гризман при загубата от Тунис в последния мач от груповата фаза, но сега едва ли ще се лиши от услугите им. Основната задача на поляците ще бъде да спрат офанзивната мощ на „петлите“, предвождана от Мбапе и Жиру. "Петлите" от своя страна ще имат за цел да удържат Роберт Левандовски, който е способен да реализира и най-малката открила му се възможност за гол. „Дружина Полска“ два пъти в историята е срещала световен шампион на световно първенство, като през 1974 г. побеждава Бразилия с 1:0, а четири години по-късно прави нулево равенство с германците. Тази статистика трябва да служи като предупредителен сигнал за тима на Дешан.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Победителят от днешния мач между Франция и Полша на четвъртфиналите ще играе с Англия или Сенегал. „Трите лъва“ са големият фаворит в срещата, но сенегалците изненадващо се представят изключително силно в отсъствието на контузената си звезда Садио Мане. Воденият от Гарет Саутгейт тим ще опита да се класира на четвъртфинал на второ поредно световно първенство за първи път от 18 години, след като под ръководството на Свен-Йоран Ериксон "трите лъва" са част от най-добрите осем отбора в света на мондиалите през 2002 и 2006 г. Ако Сенегал за първи път запише три победи на световно първенство, ще изравни най-доброто си представяне до момента на планетарен шампионат. „Лъвовете на Таранга“ са четвъртфиналист от Мондиал 2002, когато губят от Турция с 0:1 след гол на Илхан Мансъз. Това е историческият последен златен гол в историята на световните първенства.

FranceФРАНЦИЯ – ПОЛШАPoland

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Доха, „Ал Тумама Стейдиъм“
Съдия: Хесус Валенсуела (Венецуела)

 

EnglandАНГЛИЯ – СЕНЕГАЛSenegal

Днес от 21:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Ал Хор, „Ал Байт Стейдиъм“
Съдия: Иван Сиснерос (Салвадор)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК