ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Световното първенство по футбол в Катар започва днес. Феновете вече тръпнат в очакване на мачовете и гадаят кой ще стане световен шампион, кой ще поднесе голямата изненада и ще има ли провалил се фаворит.

Неяснотите са много, но вече се знае какви премии ще получат от ФИФА участниците на Мондиал 2022. Световната футболна централа е предвидила 1 милиард долара като награден фонд за участниците и като компенсации на клубните отбори заради ангажиментите на техните футболисти на световното първенство.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство

Естествено, най-голяма ще е премията на световния шампион. Тя е размер на 42 милиона долара. Към тези пари трябва да се добавят 1,5 милиона, които се дават на всеки отбор за подготовка за мондиала и още 9 милиона за участие в груповата фаза. Така тимът, който на 18 декември ще триумфира със световната купа ще прибере общо 52,5 милиона долара от ФИФА.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Премията за другия финалист е 40,5 милиона долара. Бронзовите медали носят 27 милиона, а четвъртото място е оценено на 25 млн. Отборите, заели позициите от пета до осма, ще получат още по 17 милиона долара.

Други 104 милиона ще бъдат разпределени на отборите от девето до 16-о място, така че всеки има награда от 13 милиона.

ПРЕМИИТЕ ЗА ОТДЕЛНИТЕ ФАЗИ НА МОНДИАЛ 2022
Шампион – 42 милиона
Второ място – 30 милиона
Трето място – 27 милиона
Четвърто място – 25 милиона
Участие на четвъртфинал – 17 милиона
Участие на осминафинал – 13 милиона
Участие в само в групите – 9 милиона
* Всички посочени суми са в американски долара

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК