Цял свят обсъжда резила, който претърпя снощи Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу". Интересното е, че не се намира фен на доскорошните крале на Европа, поне сред моите приятели, който да каже, че отборът е заслужавал да продължи напред. 

Но този развой се очакваше и в един момент трябваше да се случи. Просто, защото всяка велика история има своя край.

За жалост, на заден фон на гаврите, които буквално взривиха социалните мрежи след последния съдийски сигнал в испанската столица, остана триумфът на Аякс.

Мнозина футболни критици бяха категорични още след първия двубой, че холандският гранд е заслужавал победата. Тогава "белия балет" спечели не заради по-добрата си игра, а заради името си. 

Не трябва да забравяме, че "кралете" от Мадрид пренаписаха историята на най-комерсиалния клубен турнир. И това ще се помни дълго. 13, 3 поредни, 4 за 5 години. Всяка една ера обаче приключва рано или късно.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За точно 6 дни отборът на Сантяго Солари загуби всички шансове за титлата в "Ла Лига", отпадна гръмко от големия съперник Барселона за Купата на Краля, а вчера... всички знаем какво се случи вчера. 

Нека погледнем какво говорят цифрите за столичани: Четири последователни загуби в техния дом и голова разлика 2:10. Звучи като статистиката на Уеска или Валядолид, но уви, не е. Черната серия е невиждана от 2004 г. насам. 

Забележете! Реал отпада преди полуфиналната фаза на Шампионската лига за първи път от сезон 2009/10. Загубата на "белите" е 14-то поражение през сезона. За справка, начело на отбора Зинедин Зидан допусна толкова за целия си престой. 

Разгромът с 0:3 от ЦСКА Москва през декември бе маркиран като най-тежката домакинска загуба в надпреварата, но антирекордът оцеля само до печалния сблъсък с младите момчета от "Ниската земя".

Интересно е как този катастрофален сезон ще се отрази на мадридчани. Много футболисти от доскорошното ядро на отбора вече мислят за напускане през лятото - Гарет Бейл, Иско и Марсело. 

Моторът на Реал в средата на терена в лицето на Тони Кроос, Лука Модрич и Каземиро изглежда повреден. Немецът е в трагична форма, а умората в кавалера на "Златната топка" Лука Модрич се вижда и от космоса. Бразилецът също направи не един и два безумно слаби мача.

Светъл лъч в тунела за "балета" са младоците Винисиус и Серхи Регилон, които имат потенциал да се превърнат в основни фигури за в бъдеще.

Предстоят кардинални промени на "Бернабеу" и това е повече от ясно. Но сякаш привличането на един, двама топ футболисти и хвърлянето на милиони през следващия трансферен прозорец няма да промени особено положението. 

В онлайн анкета мадридският вестник "Ас" попита: "Кой е виновен"? 71 процента от взелите участие в допитването отговарят , че това е Флорентино Перес. Отборът е посочен на второ място със 17,60 процента, а треньорът Сантяго Солари, който е доста вероятно да понесе най-голямата отговорност за станалото, е събрал само 10 процента от негативния вот.

Интересно е какви действия ще предприеме Перес, който е най-черният образ за привържениците след фиаското.

Всяка приказка има своя край, но Реал я разказа в свой стил - като Крал, а Аякс бе там, за да затвори последната страница от дебелата книга... засега.
Ивайло ИЛИЕВ, БЛИЦ СПОРТ