Димитър Бербатов предаде българския футбол не един, а два пъти. Първо, когато се отказа от националния отбор в името на огромното си его и втори път, когато вместо да се върне в ЦСКА поне за полусезон, предпочете да обикаля кафетериите около Докторската градина.

Явно, Бербо си мисли, че паметта на сънародниците е къса като клечка кибрит и те с лека ръка ще му простят измяната.

Уви, клечката кибрит може да е къса, но взривоопасна. И може да възпламени фитила на бомба, която да изпепели и малкото му останало достойнство като успял футболист.

С жалките си и необмислени постъпки от последните дни и часове, Бербатов може да изгуби натрупания си през последните две десетилетия авторитет на зеления килим, където разгърна таланта си и накара милиони фенове да се влюбят в играта му.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Преди години, Бербатов анонсира, че може да оправи футбола ни, ако го поканят!

След това, обаче се изложи като се самопредложи!

Унизително започна да наобикаля клубовете, за да си проси подкрепа. По време на първата му самостоятелна кандидатура не получи подкрепата на ЦСКА!? Тогава „армейците“ не припознаха в него истинското червено сърце и не застанаха до него.

През годините, в които блестеше по западните терени с екипите на Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, Монако и ПАОК, Димитър нито веднъж не пожела да каже и две изречения за ЦСКА, камо ли да пожелае успех на тима, който го изстреля към световната слава и милионите. Нито дума за ЦСКА и когато клубът беше на ръба на фалита и загуби лиценза си.

Нито дума и когато ЦСКА бе изхвърлен от професионалния футбол.

Сравнете и овациите, които армейците дадоха на бенефиса на Стоичков и на Бербатов.

Камата напълни потопения в дъжд стадион „Васил Левски“, където 43 000 пяха и плакаха с него, докато Бербатов получи рехави скандирания в прекрасния слънчев следобед.

Обичта на феновете е искрена и не може да се купи нито с пари, нито с обещания за власт.

При втората си предизборна обиколка, Бербатов все пак успя да си изпроси подкрепа от ЦСКА, но с половин уста и то само заради омразата към Борислав Михайлов.

Именно на тази омраза стъпи Бербатов и неговият гуру Величков в опит да се докопат до ръководните постове във футболната централа.

Тихият и скромен преди Бербатов, сега се превърна в латерна, която не спира да призовава магистрати, министри и фенове да угодят на апетита му за президентското кресло.

Предизвиква институциите сякаш са длъжни да угодят да прищевките му.

Приглася му жално и Величков. Немият Величков, който цели 8 години мълчеше като цаца по време на заседанията на Изпълкома, а сега иска да се превърне в кръвожадна акула.

Голяма част от футболните деятели научиха за първи път името на Величков, когато заби нож в тялото на човека, който го покани в БФС – Борислав Михайлов.

Цацата, обаче не може да стане акула дори и да си пресади перка!

Около Бербатов и Величков се облизват за постове и по-дребни рибки, които никога не са напускали аквариума, който сами са превърнали в затвор на опустошените си души.

Димитър е умен мъж и трябва да си дава сметка, че с постоянните воаяжи в медиите се превръща в двойник на вечните кандидати за шефското място в БФС, които участват на олимпийския принцип.

За Бербатов ще е много по-добре да поработи няколко години във футболен клуб като треньор или ръководител, за да докаже, че има качества, способности и опит.

В противен случай рискува да изгасне като бенгалски огън и никога повече да не блесне.
Ивайло КРАЧУНОВ