Първо трябва да уточня, че пиша това с наистина голямата надежда поне един от така наречените ни олимпийци да ме опровергае, а дай Боже и да са повече. Но до момента не се е появил такъв.

Олимпиадата в Сочи върви вече пети ден и докато всички останали нации се състезават кой ще грабне повече медали, кой ще бъде с по-предно класиране и т.н., нашите представители се състезават в съвсем други дисциплини. Едни - кой ще бъде по-назад, за други дисциплината е "откажи се първи", а трети се радват, че не са се изгубили в гората по време на надпревара.

Всъщност може би един от представителите ни най-ясно обяви какво всъщност се случва в Сочи. "Настроението тук е супер", каза и ни успокои Никола Чонгаров.

Да, приятелю, за 20 милиона лева няма как настроението ви да не е супер. Това си е един солиден купон! Но пък се пита в питанката - защо точно вие ще се забавлявате в Русия по време на Олимпиада? По същата логика там можеше да бъде всеки един сънародник, който знае как да се държи прав на ските.

Всъщност е все едно кой ще бъде на ските, въпросът е след като Олимпиадата завърши, ще излезе ли някой, който да каже кой е виновен за представянето ни, кой отдели 20 милиона лева от данъкоплатците за туристите в Сочи? Защо, след като на България Господ е дал достатъчно планини и писти, нямаме един нормално подготвен скиор? Защо пратихме хора в Сочи, които се отказват от състезанията преди те да започнат? Единият щял да пробва ските на другия, третият се притеснил...

Стигнахме дотам, че човек с името Банани, идващ от държава, която не е виждала сняг, да бъде преди нас в състезание. Всеки може сам да си направи изводите...
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg