Фенове и обществени личности скочиха на Григор Димитров заради отказа му да играе за България. Нещо повече – запалянковци започнаха да агитират из интернет никой да не посети демонстративния мач на Гришо с Гаел Монфис на 28 ноември в зала „Арена Армеец”. И са в пълното си право. „
 
Каквото повикало, такова се обадило” е казал народът. А когато народът каже нещо и когато тропна по масата, значи нещо не е наред. В случая с Григор не е наред. Той допусна фундаментална грешка, отказвайки да играе за Родината си. Някои го нарекоха „предател”, други – „родоотстъпник”.
 
Така че, Григоре, сърди се, моето момче, само и единствено на себе си. Защото ако не беше твоят бойкот, днес никой нямаше да те бойкотира.
 
Всъщност, още преди година и нещо се появиха първите искри на недоволство относно отношението на Григор към България. Личният му сайт е на английски език, страницата му във „Фейсбук” – също. А на всичко отгоре хасковлията проговори родния си език с огромен акцент, подразнил запалянковците. Тогава всичко мина някак си по-бързо и по-леко.
 
Днес обаче народната вълна на недоволство е огромна. За съжаление Григор Димитров се нареди до Димитър Бербатов и Матей Казийски, ама в една друга класация. В класацията на уникалните ни спортисти, които игнорираха своята Родина...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ