ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ЦСКА се прибира тази вечер от лагера в Турция, където изигра шест контроли. „Червените“ записаха отрицателен баланс -  1 победа, 3 равенства и 2 загуби, голова разлика 7:9.

Последните три мача на турска земя завършиха наравно, като в два от тях нямаше отбелязан гол. В последния обаче зрителите видяха цели шест попадения за крайното 3:3.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)


ЦСКА този път не премери сили през зимната пауза срещу гръмки имена, но все пак Гурник (Забже)  и ЛАСК (Линц) са добре познати на европейската футболна сцена. „Червените“ победиха поляците и отстъпиха на австрийския си опонент.

Колкото и клиширано да  звучи, няма как да не подчертаем, че резултатите от контролите са без значение.

Саша Илич направи много експерименти, на няколко пъти сменяше схемата, давайки шанс на всички играчи. Сърбинът винаги пускаше различни състави. Доказателство за това е статистиката на БЛИЦ кой колко мача е започнал като титуляр на лагера в Турция. Няма нито един футболист, който е да е бил в стартовата единайсеторка във всичките шест контроли. Даже и няма и играч, стартирал в пет от срещите. 10 човека са започвали титуляри в четирите от приятелските мачове. Следват петима футболисти с три двубоя като титуляри. Което показва кои ще бъдат хората на Илич в ЦСКА, играчите, на които той ще се довери, когато първенството бъде подновено. Към тях ще добавим и  новото попълнение Тобиас Хайнц, който едва вчера срещу казахтанския Шахтьор бе титуляр. Норвежецът не проведе пълноценна зимна подготовка заради вирусно заболяване, измъчвало го няколко дни.

Въпреки това Хайнц остави добри първоначални впечатления, а „червените“ запалянковци се надяват и да ги затвърди на официалната сцена. Прогнозите сочат, че Илич няма да бърза да пуска норвежеца в огъня още от първата шампионатна битка за 2023 година – срещу Берое в Стара Загора. Но със сигурност Хайнц ще е част от основните оръжия на  сръбския специалист. Нещо повече – той планира да стартира решителните сражения с Тобиас и с Линдсет. Двамата са не само сънародници, но и добри приятели, за които се твърди, че се разбират и със затворени очи на терена.



Хубаво е, че Дауда Бамба, който почти беше отписан за ЦСКА, вече тренира, играе и даже гол отбеляза.

Тъжното е, че такъв талант като Бисмарк Чарлс продължава да има здравословни проблеми, превърнали се в перманентни и пречещи му да се развива. БЛИЦ СПОРТ

Как свършиха контролите
ЦСКА – Санфрече Хирошима (Япония) 0:1
ЦСКА – Гурник Забже (Полша) 3:2
ЦСКА – ЛАСК Линц (Австрия) 1:3
ЦСКА – Астана (Казахстан) 0:0
ЦСКА – Македония ГП 0:0
ЦСКА – Шахтьор Караганда (Казахстан) 3:3

Кои вкараха седемте гола
1 гол - Браян Морено, Иван Турицов (д), Мено Кох, Станислав Шопов (д), Дюкенс Назон (д), Джонатан Линдсет, Дауда Бамба

Кой колко мача като титуляр изигра от шестте в Турция
4 мача
- Густаво Бусато, Тибо Вион, Юрген Матай, Амос Юга, Брадли де Нойер, Християн Петров, Жеферсон, Маурисио Гарсес, Дюкенс Назон, Лазар Туфегджич (десет играчи)

3 мача - Иван Турицов, Жираир Шагоян, Мено Кох, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет (петима играчи)
  
2 мача - Димитър Евтимов,  Галин Минков, Станислав Шопов, Браян Морено (четирима играчи)

1 мач - Радослав Живков, Енес Махмутович, Тобиас Хайнц (трима играчи)
 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023