Привържениците на ЦСКА в момента се делят на три категории. Първата е припознала тима на Гриша Ганчев, втората не иска и да чуе, залагайки на новосформирания ЦСКА 1948. Третата се колебае и все още не е направила своя окончателен избор.

Съдбата на „армейците” е изцяло в ръцете на Христо Янев и футболистите. Ако тимът върви отлично и побеждава, припознаването ще расте. Не само ще расте, но и ще придобие огромни размери, ако се стигне до триумф в първенството или нова спечелена Купа, При загуби и потъване надолу обаче някои фенове ще се отдръпнат от ЦСКА. Това важи за първата и за третата от споменатите категории.

Ето защо Янев и компания трябва по-малко да грешат и да се стремят да не повторят загубата от Верея в събота. В противен случай интересът към ЦСКА ще намалее.

Всичко това малко или много нажежава обстановката в „червения” лагер, карайки треньори и играчи да излизат за задължителни успехи. Повече от ясно е, че оттук насетне е задължително стъпването накриво да бъде намалено драстично.

Поглеждайки програмата, на ЦСКА са му необходими само победи или в най-лошия случай не бива да допуска нова загуба поне до десетия кръг, когато е дербито с Левски. Ако пък самият мач №1 на България бъде спечелен от „армейците”, тогава проблемът с припознаването ще намалее осезателно. Същото ще важи и при успех над Лудогорец във фаталния 13-и кръг.

Казано накратко – ЦСКА е в много деликатна ситуация и предстоящите двубои ще имат историческо значение за неговото бъдеще.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ