Левски стана за резил, допускайки домакинска загуба с 1:2 от Славия. Отборът от "Герена" в пореден мач показа, че няма сили да наруши хегемонията на Лудогорец и да стигне до така жадуваната от "синя" България шампионска титла. На стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" цареше празнична атмосфера вчера, стекоха се хиляди фенове, готови да ликуват след последния съдийски сигнал. Бяха принудени обаче да си тръгнат огорчени и с наведени глави. 

Бездушната игра на отбора доведе до логичната загуба от непретенциозния тим на Славия, борещ се за мястото си в Топ 6. А кой е виновен за голямата издънка, вероятно вече почти всеки фен се досеща - Петър Хубчев. Треньорът отново обърка всичко, което можеше да се обърка и подари победата на съперника. И то в момент, в който "сините" трябваше да спечелят на всяка цена и да продължат на гребена на вълната. След като Хубчев подходи страхливо срещу ЦСКА (0:0) и се провали и с Черно море (2:2), дойде ред и на вчерашното фиаско. Левски беше безидеен и най-вече апатичен в нападение. Играчите в синьо бяха объркани от напътствията на треньора си, който в трети пореден мач не успя да изведе отбора до победата. 

Не само в атака Левски изглеждаше нестабилен. Защита приличаше на разграден двор, в който славистите нахлуваха с лекота с намерението си да съборят грохналата синя крепост. Само късметът и добрите намеси на Милан Миятович предотвратиха по-голяма загуба. Голмайсторът Ивайло Димитров вкара два гола, а имаше и още ситуации, като веднъж удари и греда. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

При принудителната смяна на контузения Паулиньо Хубчев извърши необяснима рокада, забивайки нападателя Дени Алар на лявото крило. Австриецът е слаб на тази позиция и очевидно се измъчваше. Неадекватният Франко Мазурек пък получи титулярно място и запалянковците то изтърпяха чак до 63-ата минута, когато беше заменен от друг посредствен футболист - Насиру Мохамед. 

"Сините" фенове са силно афектирани след случилото се и трудно преглъщат поредната горчилка. Най-много ги боли от факта, че Хубчев убива Левски, докато те се опитват да го съживят. Запалянковците правят всичко, за да го има клуба - превеждат пари по дарителската сметка, грабят като топъл хляб абонаментни карти и билети, изпращат есемеси... Мнозина заделят от последния си залък за любимия Левски, а какво получават насреща - срам след срам, постоянно пилене на нерви, както и са принудени да се "наслаждават" на треньор, който не знае как се води голям клуб. Треньор, който съсипва и без това изпадналия във финансов колапс Левски...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020