Ало, баламите, вие луди ли сте, бре! Великият мач Миньор – Славия (2:5) още не беше завършил и разни ми там журналисти, коментатори и фенове взеха да намекват за черно тото. Моля ви, господа разбирачи! Черно тото нямаше, не е имало и няма да има. Имаше бял футбол, сътворен от “белите”. Класика, красота, драма. Невероятна и фантастична дори!
 
Вижте какви мачове предлагаме, какво чудо на чудесата! Осмото ли е, деветото ли е на света, не знам, но си е чудо! Барса – Милан ряпа да яде. Да не говорим за ония ритнитопковци от Англия, които се надуват гордо, че там първенството било най-интересно. Лаици! Елате тук, за да видите какво значи футбол с марка Миньоро и добрата стара Славия. На нас не само “А” групата, но и Купата ни е драматична. Всичко е чисто, свято, далеч от задкулисните игрички.
 
Наскоро Франк Лампард призна, че трудно може да напусне Англия. После уточни, че не ставало въпрос за пари. Пари си имал човекът. Изкарал си ги е първо в Уест Хям, после и в Челси. Предостатъчно. Искал силно предизвикателство. Нещо, което да е по-интригуващо от Висшата английска лига.
 
Ами, Франки, ела в България! Ела тука да те пратим на терено на Миньоро. Да ти ревнат тия пернишки айдуци от трибуните. Ела у Своге, дето тревата никне само на четна година. Да видиш ти какво е стадион, какво е съблекалня, дето вони на мъжка пот. Какво е екип, дето не е виждал пералня и ютия. И какво е бял футбол, а не черно тото. Толкоз бял, че слънце не видял. Истински, а не тоя балет, дето ми го подскачате на Албиона като някои примадони. Мъжки футбол, братче! Дойдеш ли, крокодилски сълзи ще зарониш. Но не от мъка, а от радост!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ