ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Откакто му дадоха властта в ЦСКА, Георги Илиев не спира да говори. Вживя се в ролята на Спасител, който ще въведе така очаквания ред на “Армията”. Спор няма, задачата му е трудна, но в такива случаи по-добре да мълчиш и да действаш, отколкото да дърдориш. Когато бе в ролята на опозиционер, на Илиев му подхождаше да критикува. Винаги удряше в “десетката” – с точни аргументи и железни анализи.
 
Отскоро обаче Майкъла премина от другата страна на барикадата. Вече е шеф, началник. И е крайно време да сложи край на приказките и да започне с делата. Илиев е като буреносен облак, откъдето мине, само екшън след екшън. Изпокара се с един, с втори, с трети. Постоянно ръкомаха, чете конско и сипе обещания след обещания и закани след закани.
 
С ала-бала и с разправии обаче не става. Майката му е в делата и в действията, а не в разтягането на локуми и в раздаването на памперси и биберони. По-лесно е да критикуваш, по-трудно е да градиш. А работа в ЦСКА, колкото щеш – за целия китайски народ.  
 
Така че, г-н Илиев, замълчете и действайте! Нали и без това сте строителен предприемач. Ама внимавайте с феновете, защото те не прощават, а и не забравят. Преди години вие ги изгонихте от стадиона, а после те си отмъстиха. Не позволявайте нова война с тях. По-добре спечелете другата, по-важна битка – тази за спасението на ЦСКА. Но не посягайте на хората, с които воювате заедно на фронта. Макар че – не знам дали изцяло от вас зависи. Дано само хитрите “титани” не са ви сложили като параван, зад който удобно да се крият. И вместо те, вие ще обирате всички негативи. Същите тези “титани”, които до вчера здраво критикувахте, а днес братски прегръщате.

Лошо няма. То в живота е така. Един ден си враг с някого, после ставате от една и съща партия. Въпросът е ЦСКА да е добре. А за да е добре, трябват пари и действия. С празни приказки и измиване на ръцете с вашите предшественици доникъде няма да стигнете. Хората ще ви повярват, когато частицата “ще” за бъдеще време изчезне от речника ви и не стои пред глагола. Ако ме разбирате какво имам предвид...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ