Да се чудиш и маеш на повечето от съвременните футболисти. Страстта им да се показват толкова ги е пленила, че човек се пита дали на терена се чувстват по-добре или когато си правят селфита. По всичко изглежда, че май е второто.

Играят слабо, отборите им ги тупат като чувал с брашно, а те след мачовете гордо се щракат и  си пускат снимки в социалните мрежи. Не е важно как са се представили, не е важно дали са победили или загубили, важното е да трупат лайкове, а не точки от победи.

Прави са ветерани и доказалите се навремето футболисти – на сегашните им дай гелове, татуировки, скъпи коли, гъзарски дрехи, а през последните години и да се надпреварват да публикуват постове, снимчици, на които даже са полуголи дори. 

После не се шашкайте защо футболът ни не върви нагоре. Атакуват футболистите с бясна скорост, но не на терена, а в интернет. Влезеш тук – еди кой си се фука с еди какво си. Влезеш там – друг се щракнал с новата си прическа след мач, в който и той, и съотборниците му са били разбити.

Вместо да обичат да наказват противниковите мрежи, днешните „звезди“ си падат по социалните мрежи… Оплетени в мрежата на собственото си его, за тях голото селфи е по-важно от футболния гол. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ