Големи обещания бяха, голямо нещо. При стартирането на лятната подготовка мениджърът на "Левски" Георги Иванов-Гонзо разправяше как ще изведе отбора до шампионската титла, ще спечели Купата на България и ще го класира в групите на Лига Европа. Дори каза, че ще си тръгне, ако не изпълни целите. Каква стана тя всъщност... "сините" вече са аут от евротурнирите, и то по най-срамния и безумен начин. Несъмнено късметът беше с "Левски" в първия мач на "Герена", когато Владимир Гаджев и Сьорд Арс донесоха победата с 2:1, вкарвайки в заключителните минути. На реванша в Словакия обаче Фортуна обърна гръб на българите.

Няма как да водиш в резултата до 50-ата минута и да позволиш на посредствен отбор да те направи за смях. Отбор, който е завършил на 4-ото място в първенството на страната си и е хванал последния влак за Европа. Но явно така е било писано на "Левски"... и на Гонзо. Иванов не спира да лети в облаците и насериозно да се мисли за треньор. За такъв със сигурност не го възприемат голяма част от феновете, които му се кланяха преди години, когато ги радваше с головете си. Сега обаче им вдига кръвното, а снощи някои от тях дори щеше да доведе до инфаркт при изпълнението на дузпите в Търнава. Йовов изпусна първата, но какво да се прави. На всеки може да се случи. Едва ли само той е виновен. Сержиньо Грийн трябва да бъде шамаросан от Батков, Гонзо и дори от чистачката на "Герена" за безумната си проява в първото продължение.

Изключително глупавата и селска постъпка - ударът без топка по противников състезател в центъра на терена, остави "сините" в намален състав, в какъвто вече бяха и домакините. Съвсем друга щеше да бъде картината, ако в оставашите близо 20 минути "Левски" беше играл 11 срещу 10. Но не, Грийн прецака нещата, а в крайна сметка и Спартак прецака Гонзо и четата му, която незнайно защо беше свалила гащи още в началото на второто полувреме.

"Сините" отново бяха ужилени болезнено от словашки отбор, както беше срещу Слован (Братислава) и Жилина. Този път обаче май беше най-болезнено. Но Гонзо не го боли. Той е голям. И най-важното е, че продължава да си вярва и да бъде оптимист. Нека си вярва, но по-голямата част от привържениците на "Левски" вече загубиха доверието му. Уж за добро прогони Ясен Петров. Пловдивския Джанини го отнесе от това, че "сините" не станаха шампион миналия сезон. Едва ли през новата кампания Гонзо ще добута отбора пред всички останали. Май вече и Батков не му вярва. Но нека се пробва. И без това "сините" още от сега могат да обявят нулев сезон, тъй като няма да играят мачове в Европа. А и вече е ясно, че и "Левски" на Гонзо не става и е за боклука. Привличането на юношата на Барселона Тони Калво и на холандското острие Сьорд Арс се обезсмисли, а и май нямаше нужда на "Герена" да идват Симеон Райков и Тодор Христов, след като г-н Иванов не ги пуска титуляри, каквито със сигурност заслужават да бъдат... и да не забравя - тролеят Ларс Рисп изобщо не трябваше да се завръща с отбора от Словакия. Да си беше хванал самолета към родината си Швеция, защото на всички стана ясно, че не може да се опре на малкия пръст на Йордан Милиев и Иво Иванов. Рисп не заслужава да облича "синия" екип. А май и Грийн и още няколко от играчите на Гонзо.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ