ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Този Лудогорец чакахме. Силен, атакуващ и на прилично ниво. А не онзи, който направи чутовната глупост първо миналото лято с Динамо Загреб, а след това и преди седмица със Слован в Братислава. След загубата с 1:2 преди няколко дни почти всички нарекоха Лудогорец евроидиоти. Признаваме, и ние бяхме сред тях. И не го крием, ще го напишем пак, когато загубят по идиотски начин. Когато обаче отборът заслужава да бъде похвален, ще бъде. Когато си е свършил работата и то по перфектен начин, няма как да кажеш на черното бяло. Този отбор, който излезе вчера и премаза шампиона на Словакия, заслужава повече от добри думи и едно браво.

Кой събуди Лудогорец от лятната летаргия и за няколко дни върна предишния му облик? Новият треньор Стойчо Стоев със сигурност е мотивирал играчите, но нека кажем истината. В Разград да благодарят на Георги Дерменджиев. Треньорът, който в последните години бе в сянката на Ивайло Петев. Тихият, мълчалив работяга, който конструираше Лудогорец отвътре. Направи го и вчера. Дерменджиев избра точните футболисти, подреди ги като майстор и изкова успеха. Уцели ли Кирил Домусчиев в десетката? Вероятно да, защото тандемът Стойчо Стоев - Георги Дерменджиев може да жъне успехи. Защо му е на бизнесмена Балъков или Стоичков, или някой прехвален сърбин, хванат за ушите и доведен от Тайланд или Сингапур? Няма нужда. Става и със Стойчо и Гошо. Хем евтини, хем жадни за работа. Стига футболистите да не им скроят шапка, както май направиха с Петев. Ако двубоят със Слован е бил кръстопътят за Лудогорец и Кирил Домусчиев, минаха го като бърз влак малка гара. Ако е имало и частица колебание в бизнесмена да снижи амбициите или да промени клубната политика, победата над Слован със сигурност отново върна емоциите му.

И накрая нещо лично. Когато се тупаш в гърдите, че работиш по европейски модел, трябва да се държиш по европейски. Трябва да четеш и слушаш не само "платени" хвалебствия на "наши" хора, а и критики, колкото и жестоки да бъдат понякога. Защото те правят нещата градивни. Иначе ослепяваш. Както в "А" група. Играеш с разни отбори, не смеят да свирнат дузпа срещу теб 60 и кусур мача, а после идва Европа. И когато те нарекат евроидиот, помисли дали не е така в дадения мач или ситуация. А ако накрая си успял, значи си помъдрял. Ето този Лудогорец чакахме.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ