Английският таблоид „Сън” гръмна с гнусната новина, че бащата на Димитър Бербатов е бил изнасилвач и през 1983 година е влязъл в затвора заради това. Няма спор – срелище за поданиците на Нейно Величество и скрита тъмна радост на някой роден неудачник, за когото не е сигурно, че е продал душата си дори за пари.
И това, малко след като Митко разказа пред същите медии наскоро, че се старае да живее богоугодно и че неговият най-близък съветник е Иван – и баща, и приятел.
Историята още в училище ни внушава два класически примера за предателство – единият от сребро- и властолюбие, а другият от глупост.
Първият Иванко, през 1196 година организира заговор срещу Цар Иван-Асен I с помощта на византийците и го убива. Успява да избяга, да се ожени за византийска аристократка и да стане пловдивски управител. През 1200 година Византия не му прощава друго предателство и... Амин!
Димитър Николов Общи, човек с изумителна революционна биография, след залавянето му за обир на Орханийската хазна решава да се прави на стратег, за да придаде политически характер на събтията, и от глупост разкрива тайни, които костват живота на светеца Васил Левски и разбиване на Вътрешната революционна организация. Димитър Общи е обесен на 10 януари 1873 година.
Очевидно България се развива трайно и устойчиво. Предателството е живо. То храни дребните души и убива глупаците. Такива са законите.
На 13 септември 1994 година ЦСКА победи зрелищно в София с 3:2 италианския колос Ювентус. Преди реванша новоизлюпен роден кореспондент на в. "Гадзета делло спорт" услужливо подсказа на работодателите си, че може да се търси пробив в картотеката на Петър Михтарски, който отбеляза тогава първия и третия победен гол в мача.
С помощта на Антонио Матарезе, шеф на Италианската лига и вицепрезидент на УЕФА тогава, това не бе трудна задача. Резултатът от реванша нямаше значение. „Старата госпожа” се бе подсигурила със служебна победа. По-късно българският предател бе бит публично дори и от своите.
Въпросът днес е: кой и за колко, или защо продаде пикантерията на в.”Сън”. Кой поиска да изцапа едно от малкото хубави неща в българския футбол. Да стреля по най-добрия, по капитана на националния отбор? Кой е скритият лукавец в мрака? Защото той няма да се покаже. Или пък те? Никой не прощава на успелия.
Знае се, че цели групи от хора не могат да преживеят, че не успяха да сложат ръка върху кариерата на „златната кокошка” Димитър Бербатов. А опити съвсем не липсваха. Той обаче остана верен на своя си Агент Данчев и агенция "ЦСКА АС 23". Дори преди месец Митко направи публичен поклон пред екипа, който работи за него.
А от това боли. Злобата изригва. Дано чувствителният Бербатов-Младши не се отрови от тази кална изненада в и без това трудния за него период на адаптация в гиганта Манчестър Юнайтед. Със сигурност източник на информацията не е оплакалата се през 1983 година в Народната милиция Роуз. Със сигурност има български адрес. Даже и снимката в „Сън” сочи родна услужливост. Целта е ясна – Иванко предава Иван, за да убие Димитър. Димитър Бербатов
 ПРОСПОРТ.БГ