Когато преди пет години едно бледо момче се появи в Славия, идвайки от Гърция, в началото почти никой не му обръщаше внимание. 16-годишният Антонис Стергиакис трябваше да се адаптира и да докаже, че има качества да пази на вратата не само в юношеските формации на „белите“, а впоследствие и в мъжкия отбор. Трябваше обаче някой да пази и неговата врата. Да го въведе в новата обстановка, да му подаде ръка в трудния момент и да се превърне в негов покровител.

Тони извади огромен късмет, че попадна под ръкавиците на Радостин Станев, който в продължение на цели пет лета беше неотлъчно до него. Бившият страж на ЦСКА бавно и постепенно започна да развива безспорния потенциал на младока, давайки му ценни съвети не само на терена, но и извън него.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Стергиакис премина през много препятствия, за да заслужи титулярното място на големия ветеран Георги Петков. И накрая успя.

От снощи Антонис е футболист на английския Блекбърн Роувърс, а за да стъпиш на Острова и да заиграеш там не е никак лесна работа. Особено да го направиш от България.

Сега футболният учител на Стергиакис - Радо Станев, спокойно може вдигне победоносно ръка и да каже: „Тони успя“. Да, успя, въпреки че мнозина критици бълваха какви ли не слова по негов адрес, опитвайки се да му пророкуват черно бъдеще. Даже и преди време, когато Антонис отиде на проби в Рома, някой шушукаха, че нищо няма да излезе от него. Но сбъркаха.

Тони е в Блекбърн. Първата стъпка към големия футбол вече е направена. Предстои обаче втората – по-трудната, по-голямата – да се наложи в английския футбол. Задачата не е никак лека, но каленият, трениран и възпитан от Радо Станев вратар няма да захвърли ръкавиците. Бъдете сигурни в това. Защото 16-годишното бледо момче вече е мъж.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ