Големият ден за Стамен Белчев наближава. В неделя. Тогава той ще се изправи срещу Лудогорец в Разград. Няма да му е за първи път, но сега ще предстои най-истинският тест за него. Тест, в който трябва да докаже, че наистина заслужава да бъде начело на ЦСКА. Срещу Левски вече го направи през миналата пролет, когато в три мача надигра „сините”. Два пъти спечели повече от категорично с по 3:0, а веднъж загуби. Поражението с 1:2 обаче бе по-скоро след груби индивидуални грешки (най-вече на вратаря Китанов), а не след надиграване.

Срещу по-опасния в момента съперник обаче Стамен няма победа. То и ЦСКА няма, откакто Лудогорец влезе в елита и се превърна в хегемон на българския футбол. За да застанат на мястото, на което разградчани така упорито и смело стоят, „червените” са длъжни най-сетне да спечелят. Така хем ще се завърне интригата в първенството, хем и ЦСКА ще се утвърди като силен отбор, способен да атакува титлата.

Белчев много добре знае, че ще му бъде трудно, но пътят към върха минава през възлови мачове. Като този в неделя. Никой не омаловажава гръмките му победи срещу Ботев в Коматево и Локо (Пловдив) в София, както и останалите успехи от началото на сезона. Но големият треньор е голям, когато печели големите битки. Когато си тръгне с вдигната глава в края на големия ден. Когато излезе победител в дуел срещу Димитър Димитров, който меко казано е отличен треньор.

Ако Стамен иска да го настигне или задмине, няма друг избор освен победа. Да, равенството ще съхрани надеждите на ЦСКА, но при три точки тимът ще диша още по-опасно във врата на шесткратните шампиони на България. А самият Белчев ще диша по-спокойно. И по-уверено.

Така че, Стамене, топката е в краката ти.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018