Левски и ЦСКА направиха 0:0 в дербито, от което се очакваше много. "Сините" надиграха съперника на трибуните, където имаше солидно фенско присъствие, но на терена излязоха футболисти в синьо, действащи доста плахо. Феновете на Левски с право недоволстват след дербито, обвинявайки Петър Хубчев и нарочвайки го за виновник за безидейната игра. 

Героят от САЩ`94 се изяви като страхлив треньор и разочарова публиката на Левски. На отбора просто не му приляга да играе по този плах начин. 

Покрай всичките драми в клуба, обвиненията към собственика Васил Божков и финансовата несигурност на "Герена", публиката отново показа, че е обединена, като хиляди се стекоха днес на стадион "Васил Левски", за да дерат с пълно гърло. И докато запалянковците на Левски се раздадоха максимално, включително и в дните преди мача, когато се редяха на опашки за билети и сезонни карти, донасяйки постъпления в клубната каса, на терена не се сбъднаха очакванията им. Феновете горяха от желание футболистите да ги зарадват, но уви. Това не се случи заради страхливата и предпазлива тактика, предприета от треньора. Хубчев закова Станислав Костов на пейката при положение, че той е любимец на феновете и голмайстор от миналия сезон. В същото време реши да започне само с един нападател, и то не централен - Станислав Иванов. Любимецът му Дени Алар също остана на пейката. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Предвид селекцията, която се направи тази зима с привличането на Симеон Славчев, Деян Лозев и Стайн Спиерингс се очакваше Левски да вдигне нивото. Срещу ЦСКА обаче това не се видя. Дори напротив - феновете са недоволни от това, на което станаха свидетели. Те недоумяват как при положение, че играта не върви, Хубчев не направи нужните корекции. Да, факт е, че Мартин Райнов се контузи, а и Симеон Славчев стискаше зъби и играеше със счупен пръст на крака, но нали заради това са и резервите в отбора - да се включват при нужда и да помагат. Очевидно със страх няма да се получат нещата. 

Станислав Иванов пък, който беше колеблив на върха на атаката, бе оставен да се мъчи цял мач на терена. А да чакаш от Нашименто, който феновете наричат Фалшименто, да връзва играта, е смехотворно. Само ще припомним, че той преди време беше освободен от Хубчев, след което го върнаха на "Герена" заради липса на хора в халфовата линия, която днес беше много слаба. Започналият титуляр Франко Мазурек също разочарова, а Костов го смени чак в края, когато вече трудно можеше да се направи нещо, след като и Нуно Рейш беше изгонен за втори жълт картон.  

Определено страхливата тактика на Хубчев ядоса феновете днес. Запалянковците искат да виждат борбен Левски, който атакува и притиска съперника през цялото време.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020