„Левски” е на бесилото. Аха всеки момент някой да бутне столчето и най-популярният футболен клуб у нас ще увисне на въжето. Звучи грозно и зловещо, но е самата истина.
 
Крайно време е да получим отговор на неудобните въпроси. Кои са истинските собственици на „Левски”? Кой стои зад Тодор Батков? Кой осигурява парите, които се оказаха, че ги няма? Кой прати отбора на народа на бесилото? И има ли някой, който да спаси „сините”? Без отговор на въпроса за реалния собственик спасение няма да има!
 
Разпадът е налице. Играчите се стягат да бягат. Дълговете растат с пълна сила и лицензът виси със страшна сила. Досущ като в ЦСКА. Навремето двата клуба си приличаха по сила, по мощ и по печелене на титли. Днес те са като кулите близнаци – всеки момент ще рухнат.
 
Вестник „ШОУ” в няколко броя поред написа за голямата криза в „Левски” – че футболистите искат да си тръгват, че са отказвали да тренират, че треньорите в школата ходят с оставки в джобовете. В най-новия брой, който ще излезе утре на пазара, ще има още разкрития от „Герена”.
 
Утре ще има и едно друго събитие – дългоочакваната пресконференция на Тодор Батков. Дали тогава ще получим отговорите на неудобните въпроси? Или адвокатът пак ще ги прескочи.
 
Сега обаче не бива да има отлагане. Трябва да се говори директно в очите на всички, които обичат „Левски”, и да се вземат спешни мерки. Останалото е превръщане на агонията в безкрайно мъчение...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ