Лудогорец за пореден път доказа, че е абсолютният властелин на клубния ни футбол и че може да играе като равен с равен с големите. И напълно заслужено остава в Европа и през пролетта.

Хайде да си признаем, че малцина бяха тези, които вярваха в успеха на „Парк де Пренс”. Но момчетата на Георги Дерменджиев извършиха поредното чудо. Да, равенството е равно на чудо, тъй като мачът се игра в дома на ПСЖ, където френският колос рядко греши. Освен това двубоят беше от значение за парижани, които излязоха с титулярния си състав, преследвайки голямата си цел – първото място в групата.

Лудогорец обаче им го отне и го поднесе на Арсенал. По-важното е, че българският тим се нареди сред отборите, които продължават напред в Лига Европа. Преди три години „орлите” отново летяха над Стария континент и напролет, достигайки дотам от групите на втория по сила клубен турнир. Сега го направиха, заемайки третото място в груповата фаза на Шампионската лига.

Вярно, Лудогорец постигна целта си, без да запише победа, но какво пък – нека тя да бъде отложена за февруари 2017 година.

Не вярвате? По-добре замълчете и не бързайте да режете крилете на българския шампион.  Защото неговият полет може да продължи. Всички, които стискаме палци на клубния ни футбол, силно се надяваме това да се случи. Имаме си един оазис в огромната ни футболна пустиня и нека го подкрепяме.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА