Защитникът на Левски Кристиан Димитров също има вина България да падне катастрофално с 0:5 от Северна Ирландия в Белфаст. Не игра, но има, защото се хвана за крачето и отказа да се присъедини към националния отбор.

Вървят съмнения, че бранителят отхвърлил повиквателната на Илиан Илиев, за да бъде на разположението на Станислав Генчев за вечното дерби с ЦСКА в събота.

Ако е така, значи физическият „син“ исполин е джудже в духовен и морален смисъл. В духовен и морален, тъй като е престъпление да обърнеш гръб на родината си в тежък и важен момент.

Илиан Илиев, който е дипломатичен човек, нищо не каза по въпроса. Ама БЛИЦ ще го каже: Кристиане, в името на България ще стиснеш зъби, но ще се явиш на бойното поле. Пък било на инжекции, било на други обезболяващи, ще си на първа линия.

Навремето Трифон Иванов, Бог да го прости, излизаше на един крак, но пак вършееше в защита. Беше лъв. Истински.

Тъй веднъж игра и Петър Хубчев – с подут палец на крака и с травма в другия крак. Ама игра, бори се, хвърли се.

Да, Кристиан не е от същата звездна орбита. На доста от по-ниските стъпала във футболната йерархия е. Но когато иде реч на България, трябва да си там – на фронта. 

Всъщност, колко сериозна е била контузията на Димитров, вижте снимките от вчера. Нашият юнак грее на първа линия на тренировките. Тича, припка, здрав като бик.

А от „Герена“ хитро обявиха, че защитникът ще е до последно под въпрос, за да замажат ситуацията, в която вероятно и те са замесени. Такова беше инфото преди няколко дни. Вчера обаче Кристиан тренираше на пълни обороти. И ако наистина е хитрувал, това е национално предателство!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт