ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Действията на селекционера на националния отбор Младен Кръстаич говорят само едно. Сърбинът има огромно доверие на първата ни гарнитура до 21 години, водена от Александър Димитров.

Кризисната ситуация с контузиите на Доминик Янков и Димо Кръстев наложи да бъдат заменени с други футболисти. Кръстаич не се поколеба да бръкне в "банката кадри" на младежкия национален отбор и да извади от там Станислав Шопов и Християн Петров, които дебютираха за родината именно след гласуваното им доверие от Димитров.

Младият наставник даде път на повече от десетина момчета начело с вратарите Даниел Наумов, Светослав Вуцов, Иван Турицов, близнаците Андреа и Петко Христови, Виктор Попов, Йоан Стоянов, Илиян Стефанов, Филип Кръстев, Марин Петков, Илиян Илиев-младши, Георги Русев, Иван Йорданов и повиканите при "батковците" Станислав Шопов и Християн Петров. 

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Димитров работи изключително сериозно и е разгърнал работата си по посока наблюдение на играчи с български корени, които се състезават в чужбина, където са от толкова отдавна, че почти са забравили българския език. Това, обаче не пречи момчетата да се раздадат максимално за своята държава, още повече, когато усетят, че зад гърба им е мотиватор от ранга на модерен специалист като Димитров.

Радостно е, че амбициозен треньор като Кръстаич може да се облегне на колегата си Димитров, който е подготвил солиден брой играчи за големия футбол, и то в условията на нашето изстрадало първенство, което е не само на бавни обороти, но и е изпъстрено със скандали.

Новата вълна от таланти изграждани под ръководството на Димитров вдъхва голяма надежда, че българският футбол ще възкръсне от десетилетия на безвремия и отново ще върне усмивките по лицата на сънародниците ни.

Пламен СЛАВОВ, БЛИЦ Спорт 

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Християн Петров: