Не знам дали Пепе Мурсия е добър треньор, но сигурно е едно. Испанецът е голям лицемер. Тук се мазнеше пред камерите и микрофоните, а като му биха шута и се прибра в родината си, започна да хули и да плюе. Има едно човешко качество – морал се нарича. При Пепе го няма.
 
Всеки етичен човек не би си позволил, след като напусне дадено работно място, публично да бръщолеви и да наговори куп простотии, в които подтекстът е ясен – Гонзо му редил състава, значи не той, а “синият” шеф е виновен за провала. Отвратително, нали?! Сеньор Мурсия, защо тогава се съгласихте и дойдохте в България да водите един от най-известните ни отбори?  
 
Всъщност, това едва ли е истина – за подреждането на състава имам предвид. Просто Пепе си търси оправдание. И го намери по най-долния и най-циничния начин. Изми си мръсните ръце с Гонзо, който си сложи ръка на сърцето, излезе пред медиите, призна си грешките, но не нападна нито веднъж испанеца. Не пророни и една думица против него. За разлика от Пепе, който сипе огън и жупел, показвайки ни какво означава лицемерие и злоба.
 
Помните ли какво заяви Мурсия, след като се раздели с “Левски”. Развя синия шал и със сълзи на очи промълви, че българският клуб ще остане в сърцето му и че си отива с усмивка. И че въпреки напускането щял винаги да подкрепя “сините”. В неговите думи се оказа, че е нямало и грам искреност. Браво, сеньор Пепе, вие ни демонстрирахте, че сте и голям актьор!
 
БЛИЦ припомня какво сподели Мурсия пред камерите непосредствено след победата над Локомотив (София) с 1:0, която се оказа първа и последна в краткия му престой на “Герена”:
 
“От началото знам къде дойдох и какво означава Левски. В света на футбола има доста напрежение. В крайна сметка това е нормално, защото този клуб е най-големият в България. Но аз вярвам в методите си и начина на работа и съм убеден, че работата ми ще даде резултат. За това съм спокоен.  Знаете какво значи Георги Иванов за отбора. Работим страхотно като екип и нещата ще се получат.”
 
А ето част и от словесните стрели, които бесният Мурсия изстреля след раздялата:  
“Не можех да търпя повече ситуацията със спортния директор. От първия ден той бе в съблекалнята, говореше с футболистите, тренираше с нас и коригираше наставленията ми. Дори се месеше в определянето на състава и тактиката. Затова взех решение да прекратя договора си с клуба.”
 
Леле, мале! Пепе е света вода ненапита. Чист като момина сълза. Сам решил да си тръгне, видите ли. Истинските мъже, сеньор Мурсия, си замълчават в подобни ситуации, а не пищят като ощипани девици. То и затова Гонзо не ви отвръща на удара. А вие - хем пищите, хем щипете и храчите. Май обаче наплюхте себе си...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ