Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец си е Лудогорец! Кой каквото иска да говори. Отборът е на крачка от нов европейски подвиг – влизане в груповата фаза на Лига Европа. „Орлите” спечелиха с 1:0 снощи гостуването си в Грузия на Торпедо (Кутаиси) и на реванша само чудо може да ги спре към постигането на заветната цел.

„Зелените” отдавна не са зелени на европейската сцена. Само забележете – откакто се превърна в хегемон на българския футбол през 2012 година, Лудогорец за трети път ще бъде участник в групите на Лига Европа. Като добавим към това и двете влизания в групите на Шампионската лига – ето ви поредното доказателство за класата на тима.

Нито един български отбор от началото на демократичните промени у нас до момента не е постигнал успехите на разградчани.

Лудогорец е имал битки с европейски грандове, от които е излизал с чест – с Реал (Мадрид), с Ливърпул (2:2 в София), с Арсенал, с ПСЖ (2:2 насред Париж и отличен мач). От силата на отбора са се опарвали Лацио, ПСВ Айндховен,  Цървена звезда, Партизан, Хофенхайм и още, и още.
Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) 
И още нещо – Лудогорец никога не е бил статист нито в Шампионската лига (за разлика от други), нито в Лига Европа, където на два пъти е преодолявал груповата фаза.

Да изиграеш 67 мача (със снощния) на европейската сцена само в рамките на 6 години, си е истински рекорд. Както и това, че за трети път „орлите” ще са сред най-добрите в Лига Европа.

Така че, наистина не можем да кажем на черното бяло.  Ако един състав не печели по честен начин титлите си на родна земя, бързо ще бъде разкрит на Стария континент. А там Лудогорец наистина беше... разкрит – в ролята на новото българско чудо.
Лудогорец в Европа до момента във всички турнири: 67 мача, 24 победи, 20 равенства, 23 загуби
Коментарите са излишни. Когато фактите говорят,...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

Българското участие в евротурнирите през сезона - ТУК!