„Малко коте, секс има ли?”. Това е въпросът. И котето тръгна, за да има секс...

Няма проблем, няма лошо. Валери Божинов е симпатяга, спортист, богат, известен. Нормално е всяко съвременно коте да тръгне за Белград след кратък разговор с него. Все пак това е Божи86.

Не можем да съдим Валери. Връзват му на момчето, той се възползва. Не можем да съдим и момичето – всеки сам избира дали е „малко коте”, дали да тръгне, дали да прави каквото и да е било с нападателя на Партизан, или с някой негов колега. Проблемите са други.

Проблем е, че достигнахме до ниво, при което въпросът „малко коте, секс има ли” се приема за висша форма на ухажване.

Проблем е, че няма да си признаят, но голям процент от съвременните млади момичета биха запалили колата веднага към Калотина.

Проблем е, че се напълни с малки котета и с валерибожиновци.

Проблем е, че заради малките котета Божинов стигна от Ювентус и Манчестър Сити до мачове с Ягодина и Борац Чачак. И май е горд с това.

Проблем е, че въпросът с малкото коте развълнува България точно толкова, колкото ги развълнува и Робинзон Крузо.

Проблем е, че парите, които дава на месец Божинов за транспортни, и не само, разходи на котетата си, са почти толкова, колкото трябват на националите ни по биатлон да отидат и да се състезават в Канада. Не, че това е негов проблем, това е проблем на държавата ни и на спорта ни.

Проблем е, че се вълнуваме много повече от жените в леглото на Божинов, отколкото примерно от успехите на Радослав Янков и Марко Косев...

И за финал: Валери, а футбол има ли? Вероятно и ти ще отговориш като момичето и също толкова грамотно: „mn malko”. Но пък това на теб не ти е проблем.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ