Най-после! Мартин Кушев вече не е треньор на Славия. Феновете на най-стария столичен клуб отдавна очакваха да чуят новината от Венци Стефанов, който днес най-сетне реши да махне "специалиста". Защо го изписваме в кавички ли? Защото Кушев още не е заслужил да го наричаме специалист, тъй като се провали начело на "белите".

Какво още трябваше да се случи, за да осъзнае г-н Стефанов, че с Мартин успехи няма как да жъне? Може би добрата, стара Славия трябваше да падне и от Горно-нанадолнище, за да се разбере, че Кушев не го бива за големия футбол. Вярно, направи име в Русия, в Перм още му се кланят, но на "Овча Купел" стори така, че да го намразят. Вече на пръсти се броят феновете на Славия, които биха казали добра дума за 39-годишния наставник, решил да направи първите си стъпки в треньорската професия точно при "белите". Но и тези над него имат вина. Защото те му гласуваха доверие? И то точно в сезона на 100-годишния юбилей. Експериментът с Кушев напълно логично се провали. Провали и юбилея на Славия. Сезонът вече е опропастен, лавината затрупа "Овча Купел" и сега доста ще трябва да се копае, за да могат "белите" отново да подадат глава.

За Славия дори ще е постижение, ако влезе в Топ 6, след като в момента е чак на 9-ата позиция с едва 16 спечелени точки за 14 кръга. А предстои мач с "Левски", който също ще бъде загубен. Да не говорим, че "белите" имат и сблъсък с амбициозния "Ботев" (Пловдив) за Купата на България. Доста малко хора се съмняват, че "канарчетата" ще продължат, но знае ли човек.

Ясно е обаче, че много по-рано трябваше Кушев да бъде сменен с друг треньор, такъв, който може да поведе отбора към нещо запомнящо се в специалния сезон. На Венци Стефанов му беше пределно ясно, че с Мартин тимът не вървеше в правилната посока. Дали пък не е имало някаква друга причина босът толкова дълго да търпи треньора?! Слуховете на "Овча Купел" са най-различни, но голямата болка на феновете си остава фактът, че юбилейният сезон е провален и на празненствата през пролетта ще трябва пак да бъде връщана лентата, припомняйки ни последната шампионска титла от 1996 година. Тогава привържениците на Славия изпитаха страхотна радост, а сега нямат поводи за подобно нещо, тъй като отборът има сили да им поднесе единствено някоя и друга победа над Етър, Миньор, Монтана и евентуално Локомотив (София).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ