Стават и такива неща в живота. На треньора на Байерн му се разпра панталонът по време на реванша снощи, докато през същото време неговите възпитаници разпориха вратата на Порто - 6:1.
 
Беше някак си странно да четем прогнози преди втория двубой в Мюнхен. Мнозина проявиха скептицизъм и отписаха баварците. Най-вече заради треньора им Хосеп Гуардиола. Слабата игра в Португалия, безумните грешки в защита и негативното 1:3 караха доста хора да предричат провал на Байерн. Те се опираха на статистиката, която сочеше, че никога досега баварският тим не е успявал да продължи напред след загуба със същия резултат в първия двубоя.
 
Скептиците обаче сякаш бяха забравили, че Байерн е германски клуб и че Гуардиола е един от най-добрите треньори в света. Снощи баварците меко казано попиляха Порто. Особено през първото полувреме, когато в един момент гостите не знаеха къде е ляво и къде е дясно.
 
Срещу Порто отборът на Гуардиола не заложи на „тики-така”, стил, който незнайно защо дразни германските фенове. Байерн просто избра на тоталната преса и на тоталното надмощие по всички части на терена. Така немската машина прегази съперника, а устите на недоволните бяха запушени. А дали е временно запушването, ще разберем през месец май или на 6 юни, когато е финалът в Берлин.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ