Какво нещо е съдбата. Доскоро Роко Перота викаше „К.р за Левски”, а днес вече крещи „Само Левски”. Роко, ако някои не знаят кой е, е италиански кондиционен треньор. Той направи трансфер от ЦСКА на „Герена”. Вярно, не беше директен трансфер, тъй като между двата гранда поработи малко в националния отбор. Но така или иначе премина от „червения” в „синия” лагер. Какво толкова? Примери такива – колкото си щеш. Така е.
 
Роко обаче бе от онези, които постоянно дразнеха вечния съперник, а при серията от победи на ЦСКА първи заставаше на предната редица, пеейки няколко познати от футболния фолклор рефрена.
 
Сега следва нормалният въпрос – защо Перота не го разсъблякоха в „Левски”. На Петев му махнаха фланелката, понеже като малък симпатизирал на „армейците”. Без да е играл там, без да е крещял срещу „сините”. Изритаха го като мръсно псе. По тази логика Роко не само трябва да го съблекат, но и нещо друго да му направят...
 
Всъщност, да оставим настрана майтапа. Покрай трансфера на Перота лъсна истината от онзи скандален случай, разиграл се на 8 октомври 2013 година. Днес вече и лаиците разбраха, че тогава Петев не беше унизен заради факта, че като юноша стискал палци на ЦСКА. Истинската причина бе друга. Трябваше само да се намери някакъв си повод, за да изритат Ивайло от „Герена”.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ