Ван Гаал е ужасна личност. Самовлюбен, твърдоглав и нагъл. По-нагъл от него няма. На всичко отгоре един ден казва едно, а на другия – съвсем друго. Иди го разбери... След отпадането на Манчестър Юнайтед от Шампионската лига холандецът обяви, че ще атакува Лига Европа. Ден преди срамното 1:2 в Дания запя друга песен.

Вече и ние в България разбрахме, че този човек не става за Юнайтед. Не е той фигурата, която ще върне трофеите и победите на отбора. Вярно е, че Алекс Фъргюсън вдигна много летвата с напускането си, но Ван Гаал даже и до половината разстояние не може да достигне, камо ли да я прескочи.

Когато Дейвид Мойс се раздели с „червените дяволи”, всички го оплюха. И чак сега феновете разбраха, че Юнайтед се премести от трън на глог. Защото Ван Гаал е глог, та дрънка. Отпуснаха му далеч повече пари в сравнение с Мойс, но „дяволите” не помръднаха.

Виновникът обаче стои като инато магаре на моста и не ще да се отмести. Не ще да си тръгне. Причината е ясна. Чака да го уволнят, за да прилапа неустойката. Но босовете ни бива да чакат. Ван Гаал е изпята песен, превърнала „Олд Трафорд” от Театъра на мечтите в Театъра на абсурда.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ