В официалния сайт на ЦСКА се появи историческа справка за трансформациите и различните имена на „червените” през годините. Тази справка очевидно има за цел да обоснове правото на създаденото от Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков ново дружество да бъде наследник на историята и традициите на армейския клуб.

За съжаление в нея са допуснати многобройни грешки, а това показва, че тези, които искат да наследят историята на ЦСКА, всъщност не я познават добре.

Така например в справката пише, че през 1951 г. „червените” изпадат от А група, но се обединяват с Ботев Пловдив, като запазват името си. Всъщност „армейците” губят мястото си в елита след един квалификационен турнир, проведен в края на 1949 г. във връзка с някои административни реорганизации.

Обединението с Ботев става през 1950 г., като армейците сменят името си на ОНВ (Отбор на народната войска).

В историческата справка е отбелязано, че ЦДНА се обединява с Червено знаме през 1964 г., а това обединение става факт през есента на 1963 г.

ЦСКА „Червено знаме“ се обединява със Септември през януари 1969 г., а не през 1968 г., както пише в справката в която има и други грешки.

Може би тези неточности са причинени от голямото натоварване на Николай Паслар, който като шеф на „червените” е ангажиран с писането на многобройни документи до съда и синдика Дора Милева.

Но този, който иска да бъде наследник на традициите на най-титулувания български клуб, трябва да бъде на тяхната висота във всичко. Включително и в писането на исторически справки.
Валентин ВАСИЛЕВ