ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Публиката на Левски заслужава респект заради плаката, който се появи на мача с Пирин в Благоевград. „Сините“ фенове издигнаха транспарант: „Поклон пред легендата Петър Жеков“.

Всякакви клубни пристрастия, омраза и ненавист към вечния съперник бяха загърбени и изоставени пред паметта на един голям голмайстор. Нищо, че е „червен“, нищо че е вкарвал голове в левскарската врата.  

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Затова - поклон и за тях. Поклон и за феновете. Когато разумът бие дузпата на чувствата, е хубаво. Когато добротата прави шпагат и изхвърля край тъча злобата, е още по-хубаво.  Когато България е над Левски и ЦСКА, е най-хубаво, тъй като Петър Жеков беше голям, известен и доказал се българин.

Това не е първият случай, в който “сини“ фенове  почитат известен цесекар. Подобен плакат беше издигнат и след смъртта на Георги Димитров-Джеки преди почти две години.

И ще бъде най, най, най-хубаво, ако и „армейските“ ултраси на моменти забравят за враждата. Да, тя е вечна, но животът не е.

И когато си отидат известни имена от единия лагер, положителната реакция и свалянето на шапки в другия лагер ще е респектираща. Защото в такива моменти силата да отдадеш почит на големия съперник изглежда по-впечатляваща от 7:1, 7:2 и трите полуфинала в Европа.   
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ