Преди две години, когато Бруно Акрапович бе изкарал само няколко месеца в Локо (Пловдив), написах коментар. И се присмях на босненския треньор на "смърфовете".

Бруно, когото сравних с героя от филма на Саша Барън Коен, изгони един куп играчи, изгони управителя на стадиона и покани на проби над 12 футболисти. Дори имаше имотен агент, който трябваше да облече екипа на "смърфовете". Всичко изглеждаше като пародия, а главното лице Акрапович сякаш просто правеше далавери с играчи и прибираше комисионни.

Тогава, бях убеден, че Акрапович ще се провали с гръм и трясък, а Локо губеше мачове наред. Когато написах коментара, отнесох няколко псувни от фенове на Локо, но имаше и такива, които ми писаха, че се надяват Христо Крушарски да го уволни.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ден след ден, месец след месец, трофей след трофей, Акрапович ме опровергаваше. И всеки път, когато Локо надграждаше и печелеше, аз се сещах за този коментар. И знаех, че трябва да се извиня. Е, след две поредни Купи и след Суперкупа на България, със сигурност дойде момента, а може би дори закъснях.

И сега, както трябва да постъпи всеки човек, който е сгрешил, искам да се извиня. Прощавай, Бруно. Две години по-късно името ти е в историята на Локо (Пловдив), а качествата, с които разполагаш, и начинът, по който без пари направи страхотен отбор, са неоспорими. 
Прощавай, Бруно!
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ