ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Съботният ден донесе много радост за феновете на Манчестър Юнайтед след фантастичния обрат от 0:1 до 2:1, който „червените дяволи“ сътвориха в рамките на три минути срещу Брентфорд от 8-ия кръг на Висшата лига.

Неслучайно в миналото последните минути от мачовете на Юнайтед са известни като „Фърги тайм“ заради емблематичните обрати, които отборът прави години наред. Така е и до днес, въпреки осезаемата разлика между днешната селекция, водена от Ерик Тен Хаг и тази, зад която стоеше легендарният сър Алекс Фъргюсън.

И все пак, Юнайтед отново го направи и припомни за славното си минало, а може би намигна и за близкото бъдеще… При това го направи в един много специален за Алекс Фъргюсън момент. Ден преди мача неговото семейство бе сполетяно от голяма трагедия – на 84-годишна възраст от този свят си отиде съпругата му Кати Фъргюсън.

Лейди Кати Фъргюсън бе ключова фигура в кариерата на легендарния мениджър и негов незаменим житейски спътник. Двамата бяха женени цели 57 години и имат трима синове, 12 внуци и един правнук.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Именно в почит на лейди Кати отборът на Ман Юнайтед излезе на терена срещу Брентфорд с черни ленти на ръкавите. И изигра добър за английските стандарти мач предвид и кризата, в която се намира. А и малшансът бе в полето на  „червените дяволи“. Или бе така почти до края на двубоя, когато на терена влезе резервата Скот Мактоминей на мястото на Софиян Амрабат.  За 3 минути (90+3 и 90+6) той отбеляза два гола и разтърси из основи „Олд Трафорд“.

Фактът, че именно Мактоминей, а не някой друг, вкара победните голове обаче за мнозина не е никак случаен. Защото и той, като сър Алекс Фъргюсън, е шотландец по рождение.  Може би неговата поява на терена бе знак, че само след няколко секунди Скот ще се превърне в герой. Герой, сякаш белязан от духа на лейди Кати…

Сър Алекс и Мактоминей имат силна връзка още от детските години на футболиста, когато лично легендарният мениджър го харесва за школата на Юнайтед, предричайки му бляскаво бъдеще.

„Скот Мактоминей се очертава като един от големите играчи на Манчестър Юнайтед. Когато гледате как Манчестър Юнайтед подбира играчите си за следващия голям мач, Мактоминей винаги е в него“, казва тогава сър Алекс. И добавя още:

„Подписах с него, когато беше на седем или осем години. Той всъщност беше централен нападател като дете. Подобен тип футболист е като Дарън (Дарън Флетчър) – победител с топката с добро обръщане на темпото напред и страхотно отношение към играта. Наистина е голяма награда за мен, когато гледам Скот да излиза на терена“.

Пръстът на съдбата наистина докосна Скот Мактоминей в единствения възможен момент, в който можеше да доближи отбора до подобен фантастичен обрат. И той го направи! И току виж се оказал повратна точка оттук нататък за Ман Юнайтед по пътя им към върха в английската Висша лига, с който те са свикнали отдавна.
Анелия ПОПОВА/БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!