"Видяхме, че можем да се надиграваме с такива отбори. Играта, която Балъков иска да практикуваме, има почва. Не мисля, че някой има психически проблем. Този отбор има перспектива". Думите са на вратаря Христо Иванов, който снощи закопа България в Дъблин. Нашите паднаха с 1:3 в контролата с Ейре, като той имаше вина и за трите попадения на домакините.

Истината е, че Балъков сгреши с решението си да разчита на вратаря на Етър. Та Христо Иванов няма абсолютно никаква перспектива, на 37 години е. Това е самата истина. България има доста добри вратари, а да използваш някой, който е в залеза на кариерата си е напълно лишено от логика.

Иванов няма перспектива и трябва да благодари на Господ, че изобщо дебютира за националния отбор. След като птиченцето кацна на рамото му, той не направи нищо, за да покаже, че има качества за държавния тим. Тук не е като в Етър.

На всичкото отгоре му се отдаде и шанс да застане до Балъков на поресконференцията преди мача и да говори по теми, по които не е компетентен. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Вместо да се извини за грешките си, не спира да дава интервюта, в които обяснява как сме имали шансове, отборът имал перспектива... Врели-некипели. Ало, Христо Иванов, вратарчето, няма ли да поемеш отговорност и да се извиниш на българския народ? Не осъзнаваш ли, че провали България в Дъблин?

За първи път от четирите мача при Балъков "трикольорите" показаха по-смислена игра и имаха шанс да измъкнат поне равенство. Но неадекватните намеси на Иванов ни лишиха от възможността.

Едва ли в друга държава такъв човек, след подобни гафове на вратата, ще бъде викан отново. И то дори да застава до националния селекционер. Вместо да се извини и да се скрие, той се изявява като говорител на отбора. Дори даде интервю и при завръщането на нашите от Дъблин. Говорител ли е наистина на отбора Христо Иванов, защото това буди сериозна насмешка.

А и не помни ли какво направи Лорис Кариус? Вратарят, който закопа Ливърпул при загубата с 1:3 от Реал (Мадрид) на финала в Шампионска лига, след като допусна два нелепи гола, дълго време беше извън публичното пространство. Не се натрапваше за разлика от Христо Иванов, който в последните дни е във вихъра си.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

Нашата квалификационна група за Евро 2020